Kayalıklardan Düşen Dağcı Kurtarıldı - Son Dakika
Spor

Kayalıklardan Düşen Dağcı Kurtarıldı

Kayalıklardan Düşen Dağcı Kurtarıldı

Uludağ'a tırmanırken kayalıklardan 50 metreden aşağıya düşen 58 yaşındaki dağcı İsmail Bulut ayağı kırık olarak kurtarıldı.

31.03.2013 20:31  Güncelleme: 20:37

Uludağ'a tırmanış için gelen İstanbul Anadolu Dağcılık Kulübü üyesi 58 yaşındaki İsmail Bulut 50 metreden aşağıya düşerek sağ ayak bileğini kırdı. Bölgede eğitim yapan AKUT ekipleri tarafından bulunduğu yerden sedye ile alınıp bir kilometre taşınan İsmail Bulut Jandarma ekipleri kar motoruyla oteller bölgesindeki 112 Acil Servis İstasyonuna götürüldü.

İstanbul Anadolu Dağcılık Kulübü üyesi İsmail Bulut ile Murat Bıçakçı (32) tırmanmak için Uludağ'a geldiler. Karçukuru Mevkiinde bulunan 150 metre yükseklikteki kayalıklara tırmanmaya başlayan iki dağcıdan İsmail Bulut dengesini kaybederek 50 metreden aşağıya yuvarlanmaya başladı. Düşmenin etkisiyle sağ ayak bileği kırılan İsmail Bulut'un yanında bulunan arkadaşı durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Bu sırada bölgede kış arama kurtarma ve çiğ arama kurtarma eğitimi yapan AKUT ekipleri yaralanan İsmail Bulut'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye koyup bir kilometre taşıdıktan sonra olay yerine kar motorlarıyla gelen Jandarma ekiplerine teslim ettiler.

Ekipler kar motoruyla İsmail Bulut'u Oteller Bölgesindeki 112 Acil Servis istasyonuna götürdüler. Durumunun iyi olduğu öğrenilen İsmail Bulut arkadaşı tarafından tedavisi yapılmak üzere İstanbul'a götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kayalıklardan Düşen Dağcı Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement