Konteyner Kentte Futbol Turnuvası - Son Dakika
Spor

Konteyner Kentte Futbol Turnuvası

Konteyner Kentte Futbol Turnuvası

Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli gençler için düzenlenen futbol turnuvası sona erdi

23.09.2013 22:27

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli gençler için düzenlenen futbol turnuvası final maçıyla sona erdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan konteyner kentteki futbol sahasında oynanan final karşılaşmasının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sahada bir sporcunun yapabileceği en güzel şeyleri gördüklerini kaydeden Demiralp, şampiyon takıma başarı dileyerek, "Birinci olan takım güzel bir mücadeleyle kupayı aldı. İkinci olan takımın da şampiyon takımdan bir farkı yoktu. Hepsi çok başarılıydı. Tabii neticede kazanan bir takım olacak. Bundan sonra da bu gibi turnuvalarımız devam edecek" diye konuştu.

Konteyner kentin sosyal faaliyetler ve tesisler sorumlusu Atilla Kölük de 165 sporcu ve 16 takımın katıldığı turnuvayı tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Turnuvanın 4 Eylül'de başladığını hatırlatan Kölük, "Turnuva çok güzel geçti. Çok büyük bir ilgi vardı" dedi.

Kölük, 25 Eylül Çarşamba günü voleybol turnuvasının başlayacağını belirterek, "Onun için de 9 takımlı bir lig oluşturduk" ifadesini kullandı.

Turnuvanın gol kralı Abdulkerim Osman oldu

Turnuvada gol krallığını kazanan Abdulkerim Osman ise çok güzel bir turnuva geçirdiklerini belirterek, "Bu hizmetleri için Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyorum. Bütün konteyner kent sorumlularına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Buranın disiplini, yaşamı çok güzel. Turnuva vesilesiyle burada toplanmasaydık, birliktelik olmazdı" diye konuştu.

Osman, Suriye'deki köyünde bu tür faaliyetlerin olmadığını ifade ederek, "Turnuvalara girme hayalim vardı. Buraya geldim. Burada imkanlar daha güzel. Turnuvalara katıldım. Kendimi gösterdim ve başarılı oldum" dedi.

Kupa törenine Vali Yardımcısı Latif Memiş de katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Konteyner Kentte Futbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement