BEÜ'de Maraton Söyleşisi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Spor

BEÜ'de Maraton Söyleşisi Gerçekleştirildi

BEÜ\'de Maraton Söyleşisi Gerçekleştirildi

Bülent Ecevit Üniversitesinin düzenlediği Maraton söyleşisine, spor yorumcusu Şansal Büyüka ve eski milli futbolcu Tümer Metin katıldı.

31.10.2013 06:30  Güncelleme: 08:20

Bülent Ecevit Üniversitesi'nce (BEÜ) düzenlenen "Maraton" söyleşisi, spor yorumcusu Şansal Büyüka ve eski milli futbolcu Tümer Metin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide, Büyüka ve Metin, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bir öğrencinin, "Fenerbahçede yapılacak genel kurulla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Büyüka, " Aziz Yıldırım'ın karşısına ilk defa bir rakip çıktı. Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'na dünya ve Avrupa şampiyonluğunu kazandırmıştır. Kurumsal yapıyı iyi bilen ve sistematik çalışan bir başkan adayıdır" dedi.

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçileceğini düşündüğünü belirten Büyüka, "Ama Aziz Yıldırım kazanırsa Fenerbahçe'de 3 yada 5 ay sonra genel kurul olabileceğini hesaplıyorum. Bir yanda Yargıtay'da bekleyen dosya, bir yanda UEFA'dan ömür boyu men cezasıyla ilgili karar aşamasında olunması Fenerbahçe'yi 3-5 ay sonra zorunlu olarak yeni bir seçime çok büyük ihtimalle götürecek" ifasini kullandı.

- "Yabancı sınırlamasıyla ilgili alınan kararda geri adım atılabilir"

Şansal Büyüka, " Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) futbol takımlarındaki yabancı sınırlamasıyla ilgili" soruya, yabancı sınırlamasının iki yıl önce Kulüpler Birliği tarafından TFF'ye teklif edildiğini söyledi.

Yabancı sınırlaması konusunda Galatasaray'ın hem Avrupa hem de lig maçlarına tanıklık ettikçe üzüldüğünü vurgulayan Büyüka, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kulüplerimiz çok tutarlı ve istikrarlı yönetilmiyor. Yabancı sınırlaması iki yıl önce bizzat Kulüpler Birliği tarafından TFF'ye teklif edildi. Federasyon da ısrarla sordu, 'kararlı mısınız bu konuda?' diye. Kulüpler de 'mahvolduk 50 türlü dosyamız var, ceza ödemekten para ödemekten bıktık' dediler. Sonuçta TFF bunu uyguladı. Baktığınızda bir kulübün haricinde çok da şikayetçi olan yok. Sadece Galatasaray bu konuda çok büyük bir sıkıntı çekiyor. Onda da haklılar. Şampiyonlar Ligi'nde hepsini birden oynatabiliyor.

Ligde oynuyor bir anda o kadro olduğu gibi değişiyor. Tam bir kadro istikrarı yakalayamıyor. Az yabancıyla oynasa Şampiyonlar Ligi'nde eşit şartlarda mücadele şansı kalmıyor. Yabancı sınırlaması önümüzdeki yıl 5'e iniyor. Yani 5+0 oluyor. Oynattığınız kadrodan bir kişiyi daha azaltmak durumundasınız. Ben bu sezonun sonuna kadar hafif bir geri adım atılacağını düşünüyorum çünkü yerli futbolcu yetiştiremez olduk."

Eski milli futbolcu Tümer Metin de yabancı sınırlamasının serbest bırakılabileceğine dikkati çekerek, "Türkiye'de bundan en çok milli takımın etkilendiği söyleniyor. Zaten senin elinde yerli oyuncu kaliten iyiyse, elinizde bir Gökhan Gönül ve Selçuk İnan varsa onun yerine yabancı olarak oyuncu getirmezsiniz" diye konuştu.

Büyüka, bir öğrencinin "Ben Beşiktaş'ın bu yıl şampiyon olacağına yüzde 90 inanıyorum" demesi üzerine, Ersun Yanal'ın her hafta kimi oynatmayayım diye kara kara düşündüğün öne sürerek, "Galatasaray'ın hocası Mancini, bu hafta 'kimi kulübeye oturtayım, kimi tribüne göndereyim' diye düşünüyor. Beşiktaş'ın hocası Biliç ise 'şu mevkide kimi bulurum'un hesabını yapıyor. Net konuşalım Galatasaray ve Fenerbahçe daha iyi şartlarda yarışıyor. Kadro, derinlik, kalite ve genişlik açısından Beşiktaş'a oranla daha iyi şartlarda yarışıyor. Beşiktaş'ın bu yıl stadı da onarımda. Bunu da göz önünde bulundurursak Fenerbahçe ve Galatasarayın bir adım önde olduğunu düşünüyorum" dedi.

" Ronaldinho'nun Beşiktaş'a gelmesi yönünde haberler var. Buna ne diyorsunuz?" sorusunu ise Büyüka, "Ben, bir habere dayalı Ronaldinho'yla ilgili bir şey söyleyeyim. Beşiktaş Başkan Vekilinin ifadesidir. 'Yüzde 51 gelme ihtimali var' dedi. Ama bu, geliyor demek değil" diye yanıtladı.

Bunun üzerine "Ronaldinho gelirse ne kadar faydalı olur?" sorusuna ise Büyüka, "Ronaldinho yerinde dursa gene olur" yanıtını verdi,

Tümer Metin, "Beşiktaş'ta efsane olmak varken neden Fenerbahçe'ye transfer oldun?" sorusu üzerine, transferinin, üstünden 7 yıl geçmesine rağmen hala konuşulduğunu vurgulayarak, "İlk günkü etkisini koruyor ve sosyal hayatı etkiliyor. Bu cevabım çok net ve bundan sonra gelecek bütün sorulara cevap olacak. Bir çocuk düşünün ki hayalini kurduğu takımın formasını giymiş, o takımın takım kaptanlığını yapmış, o takımda kupa kaldırmış ve o takımın formasıyla sokağa çıktığında herkesin tanıdığı bir kişi olmuş. Bunu Beşiktaş sağlamış. Kulüpten ayrıldıktan sonra gördüğüm tepkiyi 5 yıl süre zarfında Beşiktaş'ta oynarken sevgi olarak görmedim. Burası altı çizilmesi gereken yer. Daha anlaşılır tabirle kör öldü, badem gözlü oldu" diye konuştu.

Söyleşi sonunda BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından Büyüka ve Metin'e plaket takdim edildi.

Muhabir: Ferdi Akıllı, Kasım Sakallı

Yayınlayan: Murat Taydaş

Kaynak: AA

Son Dakika Spor BEÜ'de Maraton Söyleşisi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement