Mersin İdmanyurdu'nun Dönüm Maçı - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu'nun Dönüm Maçı

Mersin İdmanyurdu\'nun Dönüm Maçı

Mersin idmanyurdu, yarın saat 16.00'da sahasında oynayacağı Akhisar Belediyespor "dönüm maçı" olarak tanımlanan zorlu maçı kazanarak çıkışa geçmek istiyor.

22.01.2016 16:29

Mersin idmanyurdu, yarın saat 16.00'da sahasında oynayacağı Akhisar Belediyespor "dönüm maçı" olarak tanımlanan zorlu maçı kazanarak çıkışa geçmek istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası maçında evinde karşılaştığı Aydınspor 1923'ü 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek moral bulan Mersin İdmanyurdu'nda yönetim, futbolcu alacaklarının bir kısmını ödedi. Mersin İdmanyurdu, seyircisi önünde Akhisar engelini geçerek ikinci yarıya galibiyetle başlamayı amaçlıyor.

Yönetim, Akhisar Belediyespor müsabakasında taraftar desteğinin sağlanması için harekete geçerek bilboardlara, "Takımına sahip çık", "Sen yoksan bir kişi eksiğiz" sloganıyla afişler astırdı.

Söz konusu ilanlar için hiçbir ücret ödemediklerini belirten Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, "Bilboardların yayınlayan şirket, takıma destek için ücret istemedi. Sahamızda yapacağımız Akhisar Belediyespor maçında herkesi tribünde görmek istiyoruz. Maça mutlaka 3 puan parolasıyla çıkacağız. Taraftarımızın desteğiyle kazanmak istiyoruz" dedi.

TAKIM LİGDE KALACAK

Takımın ligde kalacağına inandığını, bunun için tüm Mersin'in desteğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak Başkan Çalışkan, yeni teknik direktörleri Ümit Özat'ın hırslı bir kişi olduğunun altını çizdi. Mersin İdmanyurdu markasının kent için son derece önemli olduğu için son derece zor bir dönemde görev üstlendiklerini belirten Başkan Çalışkan, eski kalecileri David Bicik'in alacakları sebebiyle FIFA'nın getirdiği transfer yasağının devre arasında sona erdiğini, ancak var olan borçlar gerekçesiyle oyşuncu alamadıklarını hatırlattı. Transfer yasağının açık olması durumunda dahi oyuncu almayı düşünmediklerini anlatan Başkan Çalışkan, şunları söyledi:

"Takım bünyesindeki futbolcuların alacakları mevcutken, 3-4 futbolcu yeni transfer yapmamız hiç de doğru değil. Bu takım geçen sezon ligin 4'üncülüğünü zorlayan aynı takım. Önce içerideki futbolcumun hak ve hukukunu vereceğiz. Ben prensip olarak hiçbir zaman borçlu yaşamayı uygun görmedim. Biz transfer yapamayacağız, borçları ödeyeceğiz. Takımdaki oyuncuların hakkını vereceğiz. Futbolcu kardeşlerime de aynı şeyleri söyledim. İnanıyorum ki, Akhisar maçında alacakları galibiyetle yeni bir başlangıç yapacağız. Bu konuda futbolcularımıza ve yeni teknik ekibimize güveniyoruz. Cumartesi günü tüm türbinlerin dolmasını istiyoruz. Şu an çok iyi bir hava yakaladık. Oyuncularımızın yüzde 40 alacaklarını ödedik. Bu çocukların diğer paralarını da ödeyeceğiz ve maça konsantre olmalarını sağlayacağız. Ben Mersin İdmanyurdu'nu borçsuz bir hale getirmek istiyorum. Ne kadar başarılı olurum onu bilemiyorum. Kulübün kendi çarkının kendini çevirebilmesi önemli. Biz çok zengin bir şehiriz ama bu şehirde bir şey yapamıyoruz."

TAKIM KAMPTA

Mersin İdmanyurdu, bugün kampa girdi. Kampta futbolcularıyla sürekli toplantılar yapan Ümit Özat, ligde kalma mücadelesinde Akhisar maçının mutlaka 3 puanla kapatılmasının önemine işaret etti.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ TARAFTARLARI ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Mersin Stadyumu'nda Bülent Birincioğlu'nun yöneteceği maç için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler de ring seferleri yapacak. Çok sayıda belediye otobüsü 13.00'den itibaren Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, Mezitli Belediyesi ve Forum AVM önünden taraftarları maç saatine kadar ücretsiz taşıyacak.

3 TL'YE SÜPER LİG MAÇI

Öte yandan, Akhisar Belediye Belediye maçının bilet fiyatları da açıklandı. Buna göre, kale arkası 3, Maraton 5, Kapalı türbin 10, VİP 20 TL olarak açıklandı. Kırmızı lacivertililer de sakat olan Servet, Khallı ile Marco Futacs kadroda yer almayacak. Bir süre önce kendisine kulüp bulması istenmesine rağmen yönetim kararıyla yeniden çağrılan Sinan Kaloğlu'nun ise kadroda yer alacağı öğrenildi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu'nun Dönüm Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement