Milli Kayakçı Nemutlu Davasında 9 Sanık Daha Yargılanıyor - Son Dakika
Spor

Milli Kayakçı Nemutlu Davasında 9 Sanık Daha Yargılanıyor

Milli Kayakçı Nemutlu Davasında 9 Sanık Daha Yargılanıyor

Konaklı Kayak Merkezinde düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili 9 sanığın daha yargılanmasına başlandı.

14.11.2013 20:13  Güncelleme: 20:54

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili sağlık müdürü, gençlik hizmetleri ve spor il müdürünün de aralarında bulunduğu 9 sanığın daha yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat, milli kayakçının babası Metin Nemutlu ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Vançelik, olay tarihinde Sağlık Bakanlığının Ankara'da düzenlediği il müdürleri toplantısında olduğunu söyledi.

Valilik tarafından her yıl yayımlanan kış genelgesiyle alınacak tedbirlerin ilgili kurumlara iletildiğini belirten Vançelik, şöyle devam etti:

"Konaklı, sürekli kullanılan bir yer değil. Yarış ve organizasyonlar dışında çok aktif olmayan bir yer. Valilik tarafından gönderilen genelgede böylesi bir durumda ilk müdahalenin jandarma tarafından yapıldıktan sonra bize teslim edilmesi hususu yer alıyor. Ayrıca bu genelgede işaret edilen yer, Palandöken Kayak Merkezi'dir. Burası sürekli açık olan bir kayak merkezi değil. Konaklı'da tedbir alınmadığı yönündeki ifadelere katılmıyoruz. Kaldı ki Erzurum Valiliğince müsabaka yapılacağı tarihlerde görevlendirme yapılmıştır. Tüm kayıtlarımız dijital ortamda saklıdır, ambulansımız ise 19 dakika sonra olay yerine ulaşmıştır."

Çintimar ise müsabakaların 13-15 Ocak'ta yapıldığını, bu elim olayın ise 12 Ocak'ta yaşandığını ifade etti.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda tüm tedbirleri almanın ilgili federasyonun görevi olduğunu dile getiren Çintimar, görevlerinin il ve ilçelerdeki spor faaliyetlerini organize etmek olduğunu savundu.

Duruşmada daha sonra diğer sanıklar ve avukatları savunma yaptı.

- Baba Nemutlu

Duruşmanın sonunda söz alan milli kayakçının babası Ahmet Metin Nemutlu, kızının 12 yaşında milli takıma seçildiğini, yaşaması durumunda 20 yaşında olacağını söyledi.

"Üzüntüm büyük ve bir gerçek var ki Aslı geri dönmeyecek" diyen Nemutlu, şöyle konuştu:.

"Bu olayda herkes topu birbirine atıyor. Erzurum'a 200 milyon avroluk yatırım yapılıyor ama maalesef dağda sağlık ve güvenlik önlemleri alınmıyor. Antrenman sırasında yaşanan kazada kızım hayatını kaybetti ve bence bu olayda herkesin kusuru var. Herkes bir kenara kaçıyor. Bu dağın sahibi kim? İki yıldır baba olarak büyük üzüntü yaşıyorum. Konaklı Kayak Merkezi yanlış bölgeye inşa edilmiştir. Kızımın ölümünün ardından bu tesisin kapısına kilit vuruldu."

Mahkeme heyeti, eksik savunmaların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Nemutlu, hiçbir kurumun Aslı'nın olayını sahiplenmediğini, duruşmada 4-5 sorumlu müdür bulunmasına rağmen suçlarını kabul edip üzerlerine düşen cezaya razı olduklarını söylemekten kaçındıklarını ileri sürdü.

Nemutlu, "O kadar yürekleri yok. Herkes yönetmelikten, kanundan, kararnameden bahsetti. Topu taca attılar. Sorumluluğu almayıp, başkalarının üzerine attılar. Kısacası bir orta oyunu oynanıyor" ifadesini kullandı.

- Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, geçen yıl Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde, 12 Ocak'ta, Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından hazırlanan ikinci iddianamede 9 kamu görevlisi hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

2- Detaylar

3- Erzurum Gençilik Spor İl Müdür röp

4- Aslı Nemutlunun babası ile röp

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Kayakçı Nemutlu Davasında 9 Sanık Daha Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement