Mourinho'dan Suarez'e Salvo - Son Dakika
Spor

Mourinho'dan Suarez'e Salvo

Mourinho\'dan Suarez\'e Salvo

Chelsea menajeri Jose Mourinho, 2-1 kazandıkları Liverpool maçının ardından rakibin yıldız golcüsü Luis Suarez’i ağır sözlerle eleştirdi.

30.12.2013 18:41

Maç öncesinde Suarez'e dair herhangi olumsuz bir şey söylemekten kaçınan ve oyuncusu Branislav Ivanovic'i ısırması üzerine, "Herkes hata yapar. Aynı şeyi iki kez yapmışsa da demek ki her ülkede bir kez…" diyerek Uruguaylı golcüyle tansiyonu düşüren Portekizli menajer, ayrıca maçın devre arasında Suarez ile şakalaşırken görüntülendi.

"Herkes hata yapar"

Fakat maç sonunda tavrını tümüyle değiştirerek maçın 82. dakikasında Samuel Eto'o'yla girdiği ikili mücadelede penaltı bekleyen Luis Suarez'e çok sert sözlerle yüklendi:

"Sanki biri onu sırtından vurmuş gibi yere düştü. Aslında iyi bir çocuk, Brendan Rodgers'la birlikte değişti. Ama eğer kaybediyorsa, özü; yani arsız mizacı, kültürel doğası ortaya çıkıyor. Kültürel olarak Güney Amerikalılar kandırmayı severler. Tabii yalnızca orada da değil, benim de ait olduğum Avrupa'da da böyleleri var."

"Ceza sahasında olduğunu ve arkasındaki tribünde Liverpool taraftarlarının bulunduğunu bildiğini için havuza doğru akrobatik bir atlayış yaptı. Hakem Webb sadece 10 metre uzaklıktaydı ve bu pozisyondaki tek hatası Suarez'e kart vermemek oldu. Maçtaki 10 penaltı itirazı varsa yalnızca biri gerçek, o da Lucas'ın Hazard'a yaptığı."

Yorumcuları da eleştirdi

Penaltı pozisyonu üzerinden televizyon yorumcularına da yüklenen Jose Mourinho, hem yayıncı kuruluşta hem de maçların özetini yayınlama hakkı olan BBC'de Liverpool eskilerinin çoklukta olmasından dert yandı: "Televizyonda bir sürü yorumcu var ama hiçbiri Chelsea'den değil. Jamie Carragher? Liverpool. Alan Hansen? Liverpool. Jamie Redknapp? Liverpool. Mark Lawrenson? Liverpool. 75 yaşına gelip de emekli olunca Chelsea'yi savunmak için televizyon yorumcusu olacağım."

David Luiz'e izin

Haftanın maçı Chelsea'nin

Ayrıca David Luiz ve Eden Hazard'ı canlı yayınlanan maç sonu röportajına destursuz giren Portekizli teknik adam, bu sezon 5. sarı kartı görerek cezalı duruma düşen David Luiz'e takıldı: "Sarı kart görüp Southampton maçında cezalı duruma düştü, şimdi Portekiz'e gidip keyfine bakacak."

Tedirgin edici şakası sonrası Mourinho'yla kucaklaşan Luiz, sarı kart görürse cezalı duruma düşeceğinin farkında olmadığını söyledi. Ancak hocasından birkaç günlük Portekiz iznini de almayı başardı. Geleceği stoper mevkiinde görünen oyuncu, Liverpool'a karşı orta sahada pozisyon almış ve iyi bir performans göstermişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mourinho'dan Suarez'e Salvo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement