Paranın Akacağı Yeni Adres... - Son Dakika
Spor

Paranın Akacağı Yeni Adres...

Paranın Akacağı Yeni Adres...

Astronomik bonservis bedelleriyle Avrupa futbolunun önemli yıldızlarını bünyesine kazandıran Çin futbol piyasası ile ilgili her geçen gün yeni iddialar gelmeye devam ediyor.

04.02.2016 13:32

Astronomik bonservis bedelleriyle Avrupa futbolunun önemli yıldızlarını bünyesine kazandıran Çin futbol piyasası ile ilgili her geçen gün yeni iddialar gelmeye devam ediyor.

Son olarak Atletico Madrid'den Jackson Martinez'i 42 milyon euroya, Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm'ü ise 7 milyon euroya kadrosuna katan Çinliler'in hedefinde iki isim daha olduğu iddia ediliyor.

ALEX TEIXEIRA İÇİN 50 MİLYON KABUL EDİLDİ

İddialardan ilki Shakhtar Donetsk'in yıldızı Alex Teixeira'ya ile ilgili. Çin'in Jiangsu Suning takımının daha önceden Shakhtar'ın oyuncu için belirlediği 50 milyon euroluk bonservis bedeli ödemeyi kabul ettiği ifade ediliyor.

Jackson Martinez'in transferi ile kırılan Çin Ligi bonservis bedeli rekorunun bu transfer ile tekrar kırılacağı ifade ediliyor. Shakhtar'dan daha büyük bir kulübe geçmek istediği bilinen Teixeira'nın ise astronomik sözleşmeye sıcak baktığı ise gelen haberler arasında...

HULK'A DUDAK UÇUKLATAN TEKLİF

Rusya'nın Izvestia gazetesinin haberine göre ise bu kez Zenit'in kapısını çalan Çin'in Shanghai Shenhua takımının Brezilyalı yıldız Hulk için dudak uçuklatan bir teklif yaptığı ifade edilirken bu teklifin kabul görmediği ifade edildi.

Rusya'daki misyonunu tamamladığına inanan Hulk'un ise zaten astronomik olan sözleşmesini daha da katlayarak Çin'e gitmeye sıcak baktığı belirtilirken kariyerinin başlarında Japonya Ligi'nde forma giyen Hulk'un teklifi değerlendirmek istediği kaydedildi.

Çin devlet başkanı Xi Jinping'in teşviki ile futbola olan ilginin arttırılmasına çalışılmasına neden olan bu hamlenin, yeni dünya gücü olma yolunda emin adımlar atan Çin'i yükseltme projelerinden biri olarak görülüyor. Dünyanın en çok ilgi gören sporunu ülkesinde ilgi çekici yapmaya çalışan Çinliler, geçtiğimiz dönemlerde ise Manchester City'den Real Sociedad'a kadar bir çok kulübün hisselerini de almış durumda.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Paranın Akacağı Yeni Adres... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement