Romario FIFA Başkanı Blatter'i Bombaladı - Son Dakika
Spor

Romario FIFA Başkanı Blatter'i Bombaladı

Brezilyalı golcü Romario, FIFA Başkanı Blatter'i ahlaksız bir hırsız olarak tanımlarken, FIFA Genel Sekreteri Valcke'yi de şantajcılıkla suçladı.

13.03.2014 19:44  Güncelleme: 19:43

Brezilya'nın efsanevi golcülerenden Romario, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Genel Sekreter Jerome Valcke'ye suçlamalarda bulundu.

Romario, FIFA Başkanı Blatter'i "Ahlaksız bir hırsız" olarak tanımlarken, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'yi de "Şantajcılıkla" suçladı.

İspanyol medyasında çıkan haberlere göre, Romario, "Valcke gibi bir santajcı, Blatter gibi ahlaksız bir hırsızın görev yaptığı FIFA'dan hiçbir şey bekleyemeyiz" ifadesini kullandı. Romario, "Brezilyalı yöneticiler, Dünya Kupası'yla ilgili herhangi bir anlaşma konusunda Valcke'ye güvenmemeli. Bu, Brezilyalı insanların parasıyla pazarlık yapan kişiye olan güvensizlikten geliyor. Bana ekmek ve süt alması için bile Valcke'ye 10 Brezilya reali vermem" diyerek FIFA Genel Sekreterini ağır bir dille eleştirdi.

Dünya Kupası için harcanan miktarı manasız bulan Romario, Brezilya'nın tam bir "Hırsız cenneti" olduğunu ve turnuvaya harcanan kamu fonununu takip edeceğini aktardı.

FIFA Genel Sekreteri Valcke ise Romario için "Dünyanın en kötü insanı" değerlendirmesinde bulunurken, Brezilyalı futbolcuyunun, FIFA da dahil olmak üzere dünyada ne varsa her şeye karşı bir insan olduğunu ileri sürdü.

FIFA'yı hedef alan eleştirileriyle de tanınan Romario, 2018 Dünya Kupası'nın İngiltere'nin elinden "Çalınarak", Rusya'ya verildiğini iddia etmişti.

Tüm zamanların en iyi golcülerinden biri olarak gösterilen Romario, Brezilya'nın finalde İtalya'yı devirerek Dünya Kupası'nı kazandığı 1994 yılında FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü kazanmıştı.

Romario FIFA Başkanı Blatter\'i Bombaladı
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Romario FIFA Başkanı Blatter'i Bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement