Ronaldo Parma'nın Kapısından Dönmüş - Son Dakika
Spor

Ronaldo Parma'nın Kapısından Dönmüş

Ronaldo Parma\'nın Kapısından Dönmüş

Efsane teknik adam Arrigo Sacchi, 2001'de kısa süren ikinci Parma döneminde henüz 16 yaşında olan Cristiano Ronaldo'yu transfer etmek istediğini ama başaramadığını söyledi.

23.11.2013 15:17

Bir süredir İtalya Futbol Federasyonu'nda altyapı koordinatörlüğü yapan İtalyanlar'ın efsanevi teknik direktörlerinden Arrigo Sacchi, zamanında Cristiano Ronaldo'yu Parma'ya transfer etmek istediğini söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Sacchi, 2001 yılında Ronaldo 16 yaşındayken onu Parma'ya getirmek için çalıştığını söylerken, "Ben Parma'da teknik direktörken Sporting Lisbon'dan Cristiano Ronaldo'yu almak istemiştik. Fakat bize 11 milyon avroluk bir fatura çıkardılar. Size doğruyu söylemem gerekirse Ronaldo'yu en çok Manchester United'dayken beğeniyordum. Onun kadar gol içgüdüsü gelişmiş bir oyuncu görmedim" dedi.

Teknik adamlık kariyerine de 80'li yılların ortasında Parma'da başlayan Arrigo Sacchi, kulübü ilk olarak Serie C'de şampiyon yaparak zirve lige gelmesinde büyük rol oynamış, sonrasında da Milan'ın başında İtalya futbolunun kaderini değiştiren isimlerden biri olmuştu.

Ronaldo, iki yıl sonraki Manchester United'a transferinden çok kısa süre önce Arsenal'a oldukça yaklaşmış, hatta Londra'da Arsene Wenger ile bir görüşme de yapmıştı. Ronaldo'nun Manchester United'a transferinden ötürü ünlü menajer Jorge Mendes aleyhine o dönemki İngiliz ortağının açtığı dava, Portekiz'de sürüyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ronaldo Parma'nın Kapısından Dönmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement