Şampiyonlar Ligi'nde Bu Çarşamba - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar Ligi'nde Bu Çarşamba

Şampiyonlar Ligi\'nde Bu Çarşamba

Devler Ligi'nde yarın akşam Galatasaray-Chelsea ve Schalke-Real Madrid maçlarıyla ilk kapışmalar tamamlanıyor.

25.02.2014 17:51

Mancini ilk peşinde

Galatasaray- Chelsea: Grup aşamasında son derece zorlu bir kura sonucu B grubu'nda Real Madrid, Juventus ve Kopenhag ile eşleşen Galatasaray, yıllarca unutulmayacak bir son maçla Juventus'un üstünde yer alıp ikinci olarak son 16 turuna kalmayı başardı. Diğer taraftan iki sezon öncesinin şampiyonu Chelsea E grubunda Schalke, Basel ve Steaua Bükreş'in önünde lider olarak bu tura ulaştı.

Sezon başında Jose Mourinho ile ikinci dönemine başlayan Chelsea aslında hala geçiş döneminde olan bir takım. Çok fazla genç oyuncuya sahipler ve Portekizli teknik adam da takımının tecrübeli oyuncularına bu maç öncesi vurgu yaparak onların tecrübesine bu maçta ihtiyaç duyduklarını belirtti. Sezon başına oranla Chelsea'yi biraz daha ileri taşımayı başaran Mourinho'nun kafasındaki asıl  takımı muhtemelen gelecek seneden itibaren izlemeye başlayacağız. Savunmaları klasik bir Jose Mourinho takımı gibi çok sağlam ve grup aşamasında sadece 3 gol yediler. Ancak Hazard haricinde çok etkili ve yaratıcı bir hücumcuya sahip değiller -belki biraz Oscar ama o da oldukça formsuz bir dönemden geçiyor. Uçta dönüşümlü oynayan Eto'o ve Fernando Torrres'ten hala istedikleri verimi aldıkları söylenemez. Ayrıca ara transferde takıma katılan Muhammed Salah ve Nemanja Matic bu maçta statü gereği forma giyemeyecekler. Özellikle Matic takımın orta sahasında kısa sürede hayat damarı haline geldi ve eksikliği mutlaka hissedilecektir.

Galatasaray ise Fatih Terim'le başladığı sezona Roberto Mancini ile devam ediyor. Takımın özellikle savunmada hala ciddi sıkıntıları var ama sezon başına oranla üzerine koydukları kesin. Mancini çok yaşlanmış takıma devre arasında hayli transfer yaptı ve Galatasaray da böylelikle bir geçiş dönemine girdi. Şu an için Muslera, Melo, Sneijder gibi yabancılar oldukça formda. Drogba bu sezon biraz maç seçiyor gibi ama maç seçiyor olsa bile bundan daha güzel ve manalı bir maç bulamayacağı kesin. Efsane statüsüne eriştiği kulübe ve baba oğul ilişkisine sahip olduğu teknik direktöre karşı oynayacak.  Bu durum Fildişi Sahilli yıldıza hem duygusal bir yön hem de ekstra motivasyon katacaktır kuşkusuz.

Maç ciddi bir orta saha savaşına dönüşebilir. Melo her zaman çok iyi oynuyor ama sezon başından beri kayıplarda olan Selçuk'un bu maçta kötü oynama lüksü yok. Chelsea sezon başından beri oyunu çok iyi kilitleyip, topun arkasına takım halinde çok disiplinli geçebiliyor. Burada ilk hedefleri gol yememek sonrasına mümkünse gol bulabilmek olacaktır. Mourinho Londra'da bir şekilde kazanıp turu geçeceğine inanıyordur. Tur için Chelsea bir adım önde ama İstanbul'daki kapışmanın ortada olduğunu düşünüyorum.

Schalke-Real Madrid: Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden Real Madrid, temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu B grubunu çok rahat bir şekilde lider tamamladı . Schalke ise E grubunda Chelsea'nin arkasından ikinci olarak son 16 turunda İspanyol devine rakip oldu. Sezona Mourinho sonrası Carlo Ancelotti ile başlayan Real Madrid birçok sorununu geride bırakmış görüntüsü veriyor. Benzema'nın form tutması, Bale'in sakatlıktan dönüşü ve takıma adapte olması, Jese'nin müthiş katkısı, Modric'in muazzam bir sezon geçirmesi ve elbette bunlara Cristiano Ronaldo eklenince takım durdurulması zor bir görünüme büründü. La Liga'da liderliğe çıkan Real Madrid kuşkusuz 10 seneden uzun süredir alamadığı bu kupayı en az lig kadar belki daha bile fazla istiyor.

Almanya liginde ilk dört mücadelesi veren Schalke ise son hafta Mainz'ı kendi evinde yenemedi ve hayal kırıklığı yarattı. Bu seneki istikrarsız görüntülerinin üzerine bu maçta sakat Marco Höger, Dennis Aogo, Atsuto Uchida ve Christian Clemens'ten de mahrumlar. Hatta Jan Krcihhoff ve Benedikt Höwedes'in durumları da şüpheli.

Real Madrid ise hafta sonu şampiyonluk açısından çok kritik bir Atletico derbisi oynayacak. Bu nedenle hafif sakatlıkları olan Luka Modric ve Gareth Bale muhtemelen bu maçta riske edilmeyeceklerdir. Jese ve İllarramendi sahada olmaya yakın isimler. Madrid ekibi Şampiyonlar Ligi'nde son 7 maçının 6'sını kazandı ve bu deplasmana da favori geliyorlar. Ben herhangi bir sürpriz beklemiyorum, Real kazanır.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Şampiyonlar Ligi'nde Bu Çarşamba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement