Şampiyonlar Yetiştirdi, Şimdi Kızını Yetiştiriyor - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar Yetiştirdi, Şimdi Kızını Yetiştiriyor

Şampiyonlar Yetiştirdi, Şimdi Kızını Yetiştiriyor

Cenk Devrim Ulusoy başta olmak üzere birçok serbest dalış ustasının antrenörlüğünü yapan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sualtı ve Triatlon Antrenörü Mehmet Günaydın, şimdi kendi kızını eğitiyor.

09.09.2013 17:16

Cenk Devrim Ulusoy başta olmak üzere birçok serbest dalış ustasının antrenörlüğünü yapan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sualtı ve Triatlon Antrenörü Mehmet Günaydın, şimdi kendi kızını eğitiyor. Yaklaşık bir senedir aquatlon branşında antrenmanlar yapan 10 yaşındaki Derin Su Günaydın, 7-8 Eylül tarihlerinde Balıkesir'de düzenlenen Türkiye Aquatlon Şampiyonasına katıldı. Babası tarafından yarışmaya hazırlanan genç sporcu, 2003-2004 yaş grupları arasında Türkiye birincisi olarak Çanakkale'ye döndü.

Küçük yaştan itibaren yüzme sporlarına ilgili olan 10 yaşındaki Derin Su Günaydın, antrenör babası Mehmet Günaydın'ın eğitiminde yeni aquatlon yarışmalarına hazırlanıyor. Yaklaşık bir senedir babasıyla birlikte antrenmanlar gerçekleştiren genç sporcu, son olarak Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 7-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Balıkesir Aquatlonu Yarışmalarına katıldı. Yarışmada küçük kızlar 2003-2004 yaş grupları arasında Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Derin Su, aldığı madalya ve babası ile birlikte Çanakkale'ye döndü.

SPONSOR ARANIYOR

25 yıllık sualtı antrenörlüğü boyunca Cenk Devrim Ulusoy gibi önemli sporcuları Türkiye'ye kazandıran Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sualtı ve Triatlon Antrenörü Mehmet Günaydın, kızının kazandığı başarıdan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kızının hem babası hemde antrenörü olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Günaydın, "Kızımın küçük yaştan itibaren su sporlarına ilgisi vardı. Son bir sene boyunca kendisini, Aquatlon yani yüzme-koşu anlamına gelen su sporu branşında eğittim. Kızımın milli takıma alınmasını ve Türkiye'yi dünyada tanıtmasını çok isterim. Şuanda herhangi bir sponsorumuz yok, olursa seviniriz. Ayrıca buradan ailelere seslenmek istiyorum, çocuklarınızın spora yönelmesinde onları teşvik edin" dedi.

Babası ile birlikte yarışmalara hazırlanmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu söyleyen genç sporcu Derin Su ise, "Türkiye şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Babamla birlikte yarışmalara hazırlanmakta değişik, tarif edilemez bir duyguydu. İleride bu branşta dünya şampiyonu olmak istiyorum" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şampiyonlar Yetiştirdi, Şimdi Kızını Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement