Teniste Hedef 1 Numara Çıkartmak - Son Dakika
Spor

Teniste Hedef 1 Numara Çıkartmak

Teniste Hedef 1 Numara Çıkartmak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen proje kapsamında Dünyaca ünlü Türkiye Tenis Federasyonu antrenörü Lluis Bruguera, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü Zafer Yasin Alpay...

30.10.2013 14:09

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen proje kapsamında Dünyaca ünlü Türkiye Tenis Federasyonu antrenörü Lluis Bruguera, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü Zafer Yasin Alpay önderliğinde çalışmalara başlandı.

Spor Bakanlığı'nın ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun projesini büyütmek için Trabzon'da çalışmalarına başladığını belirten Türkiye Tenis Federasyonu tenis antrenörü Lluis Bruguera, Beşirli mahallesindeki tenis tesislerinde Trabzonlu minik sporcular ile yakından ilgilendi. Bruguera, teniste yükselen grafiğin ve potansiyelin değerlendirmesi adına bir sistem oluşturmanın amacı içerisinde olduklarını ifade ederek "Amacımız bütün ülkeye tenisi yaymak ve yerleştirmek. Trabzon şehri ise burada en büyük bölgelerden birisi. Her ay belli günlerde Trabzon'a gelerek performans sporcuları oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye'de belli hedef bölgelerimiz var ve Trabzon ise bu bölgeler arasında en büyük olanı. Trabzon'da iyi antrenörlere sahipsiniz, etkinlikler gayet güzel. Bizim tek yapacağımız şey daha fazla çalışmak olacak. Trabzon'da bulunun antrenörleriniz okullara giderek yetenekli sporcuları seçmeleri, onlara tenis sporunu sevdirmeye çalıştıklarını öğrendim, gerçekten çok mutlu oldum. Bu düşüncede çalışan antrenörler ile çok güzel işler başaracağız.

Pilot şehir olarak Trabzon'u seçtik. Burada bir takım turnuvalar düzenlemek istiyorum, Bu turnuvalarda bölgedeki tüm oyuncuları toplayarak gözetim altına alırsak bir oyuncu bile kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Üç gündür Trabzon'dayım, sistemimi hocalara ve oyunculara tanıttım. Sporcular ve hocalarımız çok ama çok istekliler. Yeniliklere açıklar, çok iyi odaklanıyorlar ve ilgililer, çocuklar gayet başarılılar ve beklediğimin üstündeler. Bu açıdan çok mutluyum" dedi.

"BÖYLE GİDERSEK HERKES ŞOK OLACAK"

"Göreceksiniz bu çalışma temposunda devam ettiğimiz sürece herkes şok olacak" diyen başarılı antrenör "İşin en başındayız ve üç günde çok yol kat ettiler. Benim için sürpriz oldu. 10 yaş altı sporcularımızın ise zamana ihtiyacı var. Bir tenisçi yetiştirmek gerçekten çok meşakkatli bir iş. Burada birinci hedef önce Türkiye Milli Takımına oyuncu vermek, ondan sonra Türkiye'de bir ve iki numara çıkartmak ve daha sonra Avrupa'da ve Dünya'da başarılar elde etmek. Her oyuncunun oynadığı oyunu izlemesi ve oyun içerisindeki yaptığı hataları tekrar tekrar izleyerek görmesi açısından her ay sporcuların yaptıkları müsabakalarını kayıt altına alacağız. Bu kayıtları izleyen hocalarımız sporcunun gelişimini çok daha rahat kontrol altında tutacaktır. Son olarak cümlelerimi her zaman söylediğim ve çok beğendiğim şu söz ile bitirmek istiyorum, "Disiplin, kişisel çabanın değeri, bir arada yaşama kabiliyeti, kültürel formasyon ve fedakarlık ruhu, sadece bir tenisçinin özellikleri değil, ayni zamanda hayatındaki hedeflere tüm zorluklara karşı başarı ile ulaşan, kişinin karakterini de oluşturur" ifadelerini kullandı.

Türkiye Tenis Federasyonu Antrenörü Lluis Bruguera'nın Trabzon Beşirli Tenis Kortlarındaki çalışmalarını ziyaret eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ise böyle güzel bir imkan için Türkiye Tenis Federasyonu'na ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti. Yazıcı "Dünyaca ünlü Tenis Antrenörünün Trabzon'da bulunan sporcularımız ile yakından ilgilenmesi bizleri çok mutlu ediyor. Trabzon'da çok güzel tesislere sahibiz. Hedefimiz her zaman üst düzey oyuncular yetiştirmek, Performansa yönelik sporcu yetiştirmek hocamız Lluis Bruguera ve diğer değerli hocalarımızın işi. Uzun vaade de Trabzon'da çok önemli Tenis Sporcuları çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Teniste Hedef 1 Numara Çıkartmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement