TFF Tahkim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Spor

TFF Tahkim Kurulu Toplantısı

TFF Tahkim Kurulu Toplantısı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Yaptığı Toplantıda PFDK'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Futbolcu Metin Depe'ye Verdiği 3 Maç Men Cezasını Onadı.

10.03.2011 21:51

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, yaptığı toplantıda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Metin Depe'ye verdiği 3 maç men cezasını onadı.

Kurul'dan yapılan açıklamada, PFDK tarafından Metin Depe'ye müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle verilen 3 resmi müsabakadan men cezasına yapılan itirazın reddine, PFDK kararının oybirliğiyle onanmasına karar verildiği kaydedildi.

Kasımpaşalı futbolcu Hüseyin Kala'nın, Etimesgut Şekerspor Kulübü ile arasındaki ihtilafa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun (UÇK) kararına karşı dosyasını inceleyen ve futbolcunun talebini kabul eden Tahkim Kurulu'nun, futbolcu aleyhine verilen cezanın kaldırılmasına, futbolcu alacağının net 65.800,65 lira olarak tespitine ve UÇK kararının bu şekilde düzeltilerek onanmasına karar verdiği bildirildi.

Konyaspor Kulübü'nün, futbolcu Yusuf Kurtuluş ile arasındaki ihtilafa ilişkin kulübün itirazını kısmen kabul eden Tahkim Kurulu'nun, futbolcuya verilen para cezasının 10.000 lira olarak kabulüne, bu bedelin mahsubu ile futbolcunun toplam alacağının 65.955,61 lira olarak belirlenmesine, bu alacağa 30.09.2011 tarihinden itibaren yasal faiz işletilmesine ve UÇK kararının bu şekilde değiştirilerek oybirliğiyle onanmasına karar verdiği belirtildi.

Kurul'un toplantıda Ankaragücü Kulübü'nün, Fenerbahçeli futbolcu Serkan Kırıntılı ile arasındaki ihtilafa ilişkin başvurusunu da incelediği ifade edilerek, "UÇK'nın kararında usul ve esasa bir aykırılık olmadığı anlaşılmakla

'Tanju Güvendiren'in futbolcuya verilecek aylık ücretin asgari ücreti de kapsaması nedeniyle futbolcunun ayrıca asgari ücret alacağına hak kazanmadığı şeklindeki karşı oyu ile' başvurunun reddine ve kararın oyçokluğuyla onanmasına karar verilmiştir" denildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor TFF Tahkim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement