"Türkiye Genç ve Dinamik Bir Nüfusa Sahıp" - Son Dakika
Spor

"Türkiye Genç ve Dinamik Bir Nüfusa Sahıp"

"Türkiye Genç ve Dinamik Bir Nüfusa Sahıp"

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, olimpiyat oyunlarının altyapısını oluşturmaya yönelik projelerin önemini vurgulayarak, "Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip" dedi.

08.08.2012 01:28  Güncelleme: 09:29

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, olimpiyat oyunlarının altyapısını oluşturmaya yönelik projelerin önemini vurgulayarak, "Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa, potansiyele sahip. Bu nedenle 2020 Olimpiyat Oyunları'nın üç aday kent içinde en güçlü adaylarından birisi" dedi.

Londra Olimpiyat Oyunları'nın sponsorlarından Procter&Gamble ile TMOK tarafından, akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe grekoromen güreş 120 kiloda bronz madalyanın sahibi milli güreşçi Rıza Kayaalp, annesi Sevgi Kayaalp ve Türk olimpiyat kafilesinde bulunan bazı sporcular ile yetkililer katıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi de olan TMOK Başkanı Prof. Erdener yemekte yaptığı konuşmada, dünya sporuna büyük katkıda bulunan P&G ile birlikte Türkiye'de hem annelere, hem sporcuları desteklemeye yönelik projeyle birlikte, özellikle ilkokullara yönelik bir projeyi başlatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Erdener, "Türkiye, genç ve dinamik bir nüfusa, potansiyele sahip. Bu nedenle 2020 Olimpiyat Oyunları'nın üç aday kent içinde en güçlü adaylarından birisi. Tüm bu projeler, 2020'de İstanbul'da yapmayı ümit ettiğimiz olimpiyat oyunlarının altyapısını oluşturmaya yönelik" diye konuştu.

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat da, olimpiyatlara verdikleri destekten bahsederek, dünyada 150 atlete sponsor olduklarını, bunlardan birinin de milli atlet Nevin Yanıt olduğunu kaydetti. Karpat, Türkiye'de 81 ildeki ilkokullara P&G'nin 10 yıl boyunca olimpiyat malzemesi sağlayacağını ve bununla 10 yıl içerisinde 1 milyon çocuğa ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu arada gecede, milli atlet Nevin Yanıt'ın 100 metre engelli finalindeki mücadelesi ile A Milli Kadın Basketbol takımının Rusya ile karşılaştığı maç izlendi.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Hüseyin Doğru - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Türkiye Genç ve Dinamik Bir Nüfusa Sahıp' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement