Valencia, Gary Neville ile Yollarını Ayırdı - Son Dakika
Spor

Valencia, Gary Neville ile Yollarını Ayırdı

Valencia, Gary Neville ile Yollarını Ayırdı

İspanya La Liga ekiplerinden Valencia, son dönemde alınan başarısız sonuçlarından ardından teknik direktör Gary Neville'ın görevine son verdi.

31.03.2016 16:48

SPORCOPE DIŞ HABERLER - İspanya La Liga ekiplerinden Valencia, son dönemde alınan başarısız sonuçlarından ardından teknik direktör Gary Neville'ın görevine son verdi.

Valencia'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, kulübün menfaatleri doğrultusunda önümüzdeki sezon için bazı değişiklikler planlandığı ve bu çerçevede beklentileri karşılayamayan İngiliz teknik adam ile yolların ayrıldığını belirtildi.

Gary Neville ise söz konusu ayrılığın resmiyet kazanmasının ardından verdiği demeçte, "Başladığım şekilde Valencia'da devam etmek hoşuma giderdi ama sonuçlara bağlı olarak bir karar alınmasını anlıyorum. 28 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 yenilgi ne benim ne de kulübün taleplerine karşılık veriyor" ifadelerini kullandı.

Kulüp aynı açıklamada ayrıca, sezon sonuna kadar takımın başında yardımcı antrenör Pako Ayestaran'ın bulunacağı da duyuruldu. Ayestaran 2001-2004 yıllarında Valencia'da asistan çalıştırıcı olarak görev yapmış ve iki La Liga ve UEFA Kupası şampiyonluğu kazanılmasında önemli rol oynamıştı. 2004-2007'de Liverpool'da görev alan tecrübeli çalıştırıcı, İngiliz ekibi ile Şampiyonlar Ligi ve 2006'da FA Cup finali başarıları elde etti.

Valencia'nın başında 16 lig maçına çıkan Gary Neville, yalnızca 3 galibiyet elde edebildi. İspanyol temsilcisi bu süreçte 5 kez berabere kalırken, 8 maçta da rakiplerine mağlup oldu. 16 maçlık periyotta rakip kalelere yalnızca 14 gol atabilen Gary Neville yönetimindeki Valencia, kalesinde 25 gol gördü. Valencia ayrıca Gary Neville yönetiminde çıktığı her maçta gol yedi.

La Liga'da geride kalan 30 haftaya yalnızca 34 puan toplayabilen Valencia 14. sırada yer alıyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Valencia, Gary Neville ile Yollarını Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement