Yeni Mıchael Phelps'ler Anadolu'da Yetişecek - Son Dakika
Spor

Yeni Mıchael Phelps'ler Anadolu'da Yetişecek

Yeni Mıchael Phelps\'ler Anadolu\'da Yetişecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ABD'li Olimpiyat Şampiyonu yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Bu doğrudan Türkiye'de görev yapması şeklinde değil, Türkiye'de bir teknik heyet oluşturma"...

15.02.2013 18:05

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ABD'li Olimpiyat Şampiyonu yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Bu doğrudan Türkiye'de görev yapması şeklinde değil, Türkiye'de bir teknik heyet oluşturma çabasındayız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ABD'li Olimpiyat Şampiyonu yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ı kabul etti. Bakanlıktaki makamında Bowman'ı kabul eden Kılıç, kabulün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2012 Londra Olimpiyatları dönüşünce yaptığı açıklamaları hatırlatan Kılıç, "Tüm branşlarda en teknik destekleri alma çabasındayız. Olimpiyat adayı bir ülke olarak aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan bir ülke olarak ayrım yapmaksızın olimpik branşlarımızı olimpiyat oyunlarına hazır hale getirmek yönünde çabamız var" şeklinde konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlıkları federasyonlarla birlikte yürüttüklerini dile getiren Kılıç, bütün olimpik federasyonların stratejik planlarını oluşturmalarını kendilerinden istediklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak olimpiyata sporcu hazırlama merkezlerini Türkiye'nin değişik illerinde hazır hale getirmenin mücadelesini verdiklerini ifade eden Kılıç, "Bir yandan devlet alt yapı desteğine devam edecek, diğer yandan federasyonlar stratejik planlarını ortaya sunacaklar. Bu anlamda az önce yaptığımız görüşmede Türkiye'de çok önemli branşlardan biri olan yüzmenin istenilen başarı ve performans düzeyine kavuşturulmasına yönelik önemli bir adım" diye konuştu.

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ MADALYA DEĞİL"

Öncelikli hedeflerinin madalya olmadığını, madalyadan önce Türk gençlerinin sporcu olmalarını sağlamaya çalıştıklarını aktaran Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'de lisanslı sporcu sayısını artırmak, faal sporcu sayısını arttırmak bununla birlikte başarıyı yakalamak. Başarıyı bu şekilde başarabileceğimiz kanaatindeyiz. 30 tane yeni yüzme havuzu inşa ediyoruz. 30 yeni havuz inşa eden bir ülkede elbette ki elit sporcuların yetişmesi, performansa dayalı hamlelerin yapılması kaçınılmaz. Attığımız adım buna yönelik bir adım inşallah neticelerini önümüzdeki yıllar içerisinde görürüz."

"BOWMAN'IN TÜRKİYE'DE BİR TEKNİK HEYET OLUŞTURMASI ÇABASINDAYIZ"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kılıç, Bowman'la bir anlaşmanın yapılıp, yapılmadığını sorması üzerine, "Şuan görüşmelere devam ediliyor. Bu doğrudan Türkiye'de görev yapması şeklinde değil, Türkiye'de bir teknik heyet oluşturma çabasındayız. Türkiye'de, Türk ve yabancı antrenörlerden oluşan bir teknik oluşturduğumuzda bu teknik heyet bölgesel olarak Türkiye'nin değişik lokasyonlar da seçmelerini yapacak, yüzme branşının daha yaygın bir branş haline gelmesini yönünde çalışmalarını yürütecek, diğer taraftan da İstanbul merkezli olarak olimpiyatlara elit sporcular hazırlama çabasına yönelik faaliyetlerini devam ettirecek. Bugünden yarına bir madalya taahhüdün de hareket etmiyoruz. Ama bu branşı derleyip toparlayarak, yangınlaştırarak yüzme havuzlarından elit sporcular çıkabilecek bir zemin inşa etmeye gayret ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

"ÖNCELİĞİMİZ BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI"

Kılıç, başka bir basın mensubunun Türkiye'ye bu branşlarda sporcu transferlerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği yönündeki soruya ise, "Önceliğimiz bu ülkenin çocukları. Kendi gençlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan sporcularımızı en iyi teknik destekle en yüksek alt yapı imkanlarıyla müsabakalara hazır hale getirmek. Öncelikli hedeflerimiz bu. Tabi ki sporda rol model olması açısından çok başarılı bazı örneklerin değişik branşlarda vatandaşlığımıza geçerek bu sürecin ivmelenmesine katkı sağlamasına da açığız. Olimpiyatlar sırasında da bunu söyledik, olimpiyatlardan sonra da bunu söyledik. Ama model olacak kadar, milli takım oluşturacak kadar değil. Model olacak kadar değişik branşlarda sporcuların bizim gençlerimizle birlikte müsabakalara katılmasını arzu ediyoruz. Birkaç branşta bunların faydasını gördük. Geçmişte halterde, güreşte, atletizmde bunun faydasını gördü Türkiye ama atletizmde geçmişte bunun faydasını görmekle birlikte Londra Olimpiyatları'nda madalyaları kazanan sporcular bu ülkede doğan, annesi ve babası Türk olan gençlerimizdi. Dolayısıyla model olacak kadar bir etkileşime açık bir politikayla hareket ediyoruz" cevabını verdi.

"TEK TARAFLI MESELELERE BAKMAMAK GEREKİR"

"Sporda Şiddet Yasası'na eklenmesi açısından kulüplerin bilet alan taraftarlarla, taraftarlık sözleşmesinin yapılması ve yapılacak olaylarda bu sözleşme üzerinden kişilerin sorumlu olması gerektiği yönünde çalışmaların olduğu bununla ilgili Meclis'te bir önergenin verildiği yönünde bilgilerin olduğu" yönündeki soru üzerine ise Kılıç, şunları kaydetti:

"Muhalefet milletvekilimiz tarafından verilmiş olan bir kanun teklifi var bildiğim kadarıyla. Kulüplerin istemesi halinde yürütüle bilen işler bunlar. Kulüpler Birliği Vakfı, Spor Toto Süper Lig'deki kulüp başkanlarını bir araya getirip bu yönde bir karar alırlarsa bu karar tüm kulüpler açısından kabul gören bir yaklaşım olursa elbette ki TBMM sporda uzlaşı gerektiren konularda kolayca bir araya gelir ve uzlaşıyı sağlar. Ama tek taraflı olarak bu meselelere bakmamak gerekir. Nihayetinde 6222 sayılı kanun henüz uygulanamayan hükümleri de var. Kameralı güvenlik sistemi gibi, elektronik bilet uygulaması gibi bunlarda biliyorsunuz hazırlıklar tamamlanamadığından dolayı bir erteleme getirildi. Biz federasyonla yaptığımız görüşmede 2013-2014 yeni futbol sezonuna gerek kameralı güvenlik sisteminin, gerekse elektronik bilet uygulamasının yetiştirilmesi gerektiğini kendilerine ifade ettik. Bunlar sağlana bildiği takdirde 6222 sayılı kanun bütün unsurlarıyla uygulamaya girecek ve o noktadan sonra Türkiye'de gerek stadyumların gerekse stadyum dışındaki aktivitelerin daha rahat bir zeminde gerçekleşeceği kanısındayım." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yeni Mıchael Phelps'ler Anadolu'da Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement