Bitcoin Son Bir Yılın En Düşük Fiyatına İndi - Son Dakika
Teknoloji

Bitcoin Son Bir Yılın En Düşük Fiyatına İndi

Bitcoin Son Bir Yılın En Düşük Fiyatına İndi

Bağımsız ve yüksek güvenlikli kriptolu dijital para birimi Bitcoin, son bir yılın en düşük değerine ulaştı.

07.10.2014 17:59

Bağımsız ve yüksek güvenlikli kriptolu dijital para birimi Bitcoin, son bir yılın en düşük değerine ulaştı.

Bitcoin yaratıldığından beri çok konuşuldu, çok tartışıldı. En baştan ne olduğu anlaşılana kadar bundan bahsedildi, sonra dijital ortamlarda yasa dışı ürün ve hizmet satışlarında yoğun olarak kullandığı ortaya çıkınca tepki aldı. Ama gittikçe yayılan ve artan bir alım-satım gördüğü de bir gerçek.

2013 yılının Aralık ayında 1,100 Dolar'ın üzerine çıkan değeri ile spekülatif finansal hareketlerin odağı olan Bitcoin, o zamandan beri ciddi bir değer kaybı yaşadı. Şu anda 290 Dolar seviyelerine inmiş olan dijital kriptolu para birimi, son bir yıldaki en kötü zamanını yaşıyor. Gerçi o dönemde bir takım çevrelerin özellikle yükselttiğinden bahsedilen dijital para, şu anda daha mantıklı seviyelere gerilemiş durumda.

Eylül ayında dünyaca ünlü dev dijital ödeme platformu PayPal'ın, alım satım işelmlerinde Bitcoin'e destek verdiğini açıklaması değerini biraz yükseltmiş olsa da, Bitcoin uluslararası piyasalarda değer kaybetmeye devam ediyor. Bu düşüşe sebeplerden biri olarak, mütemadiyen Bitcoin madenciliği yapanların her gün piyasaya yaklaşık 1.2 milyon Dolar değerinde Bitcoin sokması gösteriliyor. Bitcoin'in 2013'deki hızlı yükselmesi, ellerinde bolca Bitcoin tutan yeni para transfer firmaların da dikkat çekmesine ve çeşitli yatırımlar almalarına yol açmıştı.

Ayrıca League of Legends oyunu ile ilgili türlü yasadışı işler yapmış Shane "Jason" Duffy gibi kötü niyetli kişilerin ve korsanların da para saklamak ve aktarmak için Bitcoin kullanması, bu bağımsız para biriminin itibarını zedeleyen durumlardan biri.

The post Bitcoin Son Bir Yılın En Düşük Fiyatına İndi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Bitcoin Son Bir Yılın En Düşük Fiyatına İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement