Bu Kez Samsung, Apple'a Dava Açmaya Hazırlanıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Bu Kez Samsung, Apple'a Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Bu Kez Samsung, Apple\'a Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Samsung Apple'a, Apple Android'e, sonra herkes mahkemeye!

21.09.2012 15:00

Mahmut Saral - - Teknoloji dünyasında sular bir türlü durulmuyor. Firmalar bir yandan yeni teknolojiler peşinde koşarken, diğer yandan da ürettikleri teknolojilerin farklı isimler tarafından izinsiz kullanılmasına engel olmak adına dava üzerine davaya koşuyor. Apple'ın Samsung'u mahkemeye verdiğini çok sıklıkla duyar olmuştuk, ki bu kez Samsung'un Apple'ı mahkemeye vermek üzere olduğunu öğreniyoruz. Evet, doğru.

Biliyorsunuz, kısa bir süre önce Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 5'i görücüye çıkardı ve bugün itibarıyla da cihaz, onu bekleyenlerle buluşmaya başlayacak. Kullanıcılar bu çıkışı ne kadar merakla bekliyorsa, Samsung da bekliyor. Zira Samsung yetkilileri, iPhone 5'te kullanılan LTE (Yüksek hızda kablosuz erişim) teknolojisinin, Samsung'un sekiz patentini ihlal ettiğini düşünüyor. Henüz net bir veri yok, ancak bu ispatlanırsa Samsung, iPhone 5'i Amerika'da yasaklatmak için hemen mahkemeye başvuracak.

Ha bu arada, Apple da boş durmuyor. Gelen yeni bilgiye göre Apple yetkilileri, Android 4.1 Jell Bean'de Apple'a ait patentlerin ihlal edildiğine dair verilerin olduğunu söylüyor. Anlayacağınız, bunun için de kısa sürede Apple'dan cevap gelmesi mümkün.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bu Kez Samsung, Apple'a Dava Açmaya Hazırlanıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement