Firefox OS İki Telefonla Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Firefox OS İki Telefonla Başladı

Firefox OS İki Telefonla Başladı

Firefox OS kullanan yeni cihazlar bugün piyasaya sürüldü.

03.07.2013 11:00  Güncelleme: 11:03

Mozilla'nın Firefox OS projesi ilk meyvelerini verdi ve yeni işletim sistemine sahip ilk cihazlar Avrupa'da satışa çıktı. Uygun fiyatlı giriş sınıfı modellerde iyi bir akıllı telefon deneyimi vaadeden yeni işletim sistemini kullanan ilk cihazlar ZTE Open ve Alcatel One Touch Fire oldu.

Dün üzerinde pek fazla durulmayan bir gelişme daha yaşandı ve ZTE Open modelinin yanısıra Firefox OS kullanan bir diğer cihaz Alcatel One Touch Fire da satışa sunuldu.

Telefonica dün yaptığı açıklamada ZTE Open'ın İspanya'da 69 Euro'ya satılacağını duyurmuştu. Alcatel One Touch Fire hakkında kesin bir fiyat bilgisi bulunamamakla birlikte aynı ya da çok yakın fiyattan satılabileceği belirtiliyor.

Her iki cihazın donanımları da neredeyse birbiriyle aynı. 1 GHz Qualcomm işlemcilere sahip cihazlar, Adreno 200 grafik işlemci ile geliyor. 3.15 megapiksel (ZTE Open) ve 3.2 megapiksel (One Touch Fire) kameralara sahip cihazlarda 320x480 çözünürlüklü 3.5 inç ekran ekran kullanılıyor. 512 MB dahili depolama alanı içeren cihazlarda SD kart desteği de sunuluyor. (shift)

Kaynak: Star

Son Dakika Teknoloji Firefox OS İki Telefonla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement