Sandisk, 1 Terabyte'lık Uhs-I Microsd Kartını Duyurdu - Son Dakika
Teknoloji

Sandisk, 1 Terabyte'lık Uhs-I Microsd Kartını Duyurdu

Sandisk, 1 Terabyte\'lık Uhs-I Microsd Kartını Duyurdu

SanDisk, geçen yıl kırdığı rekorun ardından bu yıl kendini daha da geliştirerek 1 TB kapasiteli SanDisk Extreme UHS-I microSD kartı sundu.

25.02.2019 15:30

Western Digital Corporation, SanDisk Extreme 400 GB microSDXC UHS-I modelini geçen yıl MWC'de duyurmuştu. Bu yıl çıtayı daha da yukarı çeken firma, 1 TB'lık microSD kartı ve kartın 512 GB'lık varyantını duyurdu. En yüksek kapasiteye sahip microSD kartlar arasında yer alan bu kart, okuma hızı açısından da 160 MB/s ile zirvede yer alıyor.

Kart, ayrıca Uygulama Performans Sınıfı 1 (A2) gereksinimlerini karşılıyor. Bu da kartın A1'lere kıyasla daha hızlı uygulama yüklediğini ve uygulamaları daha hızlı çalıştırdığını gösteriyor. Western Digital bu hıza tescilli teknolojileri sayesinde ulaştıklarını belirtiyor.

Sandisk, 1 Terabyte'lık Uhs-I Microsd Kartını Duyurdu

Firmaya göre kartın daha büyük kapasite ve daha yüksek hız sayesinde kullanıcılar; sanal gerçeklik uygulamaları kullanmak, telefonlar ve dronelar ile 4K video çekmek gibi aktivitelerde sıkıntı yaşamayacak.

SanDisk Extreme 1TB microSDXC UHS-I kartın okuma hızı 160 MB/s, yazma hızı 90 MB/s. Hız sınıfı U3 olan cihaz, video hızı sınıfı olarak da V30 kategorisinde yer alıyor.

Sandisk, 1 Terabyte'lık Uhs-I Microsd Kartını Duyurdu

Kartlar oldukça da dayanıklı olarak tasarlandı. Su geçirmeyen, sıcaklığa ve darbeye dayanıklı kart, belli bir noktaya kadar X-Ray ışınını da kaldırıyor.

Kartın 512 GB versiyonu 199.99 dolar, 1TB versiyonu ise 449.99 dolar fiyat etiketiyle satışa sürüldü.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Sandisk, 1 Terabyte'lık Uhs-I Microsd Kartını Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement