Sony, PlayStation 5 Slim Modelini Kullanıcıların Beğenisine Sundu - Son Dakika
Teknoloji

Sony, PlayStation 5 Slim Modelini Kullanıcıların Beğenisine Sundu

Sony, PlayStation 5 Slim Modelini Kullanıcıların Beğenisine Sundu

Sony, ekim ayında PlayStation 5 Slim modelini kullanıcıların beğenisine sundu. PS5 Slim, standart versiyon ile aynı teknik özelliklere sahip olup, daha hafif bir yapıya sahiptir. Dave2D adlı YouTube kanalı tarafından yapılan parçalara ayırma işlemi sonucunda, PS5 Slim'in standart versiyona kıyasla daha az ısındığı ve güç tüketimi açısından benzer sonuçlar verdiği ortaya çıktı. Sony, yeni modelin kasım ayında ABD pazarında satışa sunulacağını duyurdu ve 2024'ün ilk aylarında tüm dünyada satışa çıkması bekleniyor.

05.11.2023 15:03

Sony, ekim ayında PlayStation 5 Slim modelini kullanıcıların beğenisine sundu. Standart versiyon ile aynı teknik özelliklere sahip olan PS5 Slim, Dave2D adlı YouTube kanalı tarafından parçalarına ayrıldı. İşte detaylar…

PS5 Slim parçalarına ayrıldı

Sony, PS5 Slim modelinde de standart versiyonda olduğu gibi iki farklı varyant ile karşımıza çıktı. PS5 Slim ve PS5 Slim Digital Edition modellerini piyasaya süren şirket, standart versiyondan yaklaşık 700 gram daha hafif PS5 geliştirdi.

PS5 Slim versiyon 1 TB SSD depolamayla kullanıcılara sunuluyor. PlayStation 5 Digital Edition'ı satın alan kullanıcılar, Blu-ray oyunları oynayabilmek için 79,99 dolar karşılığında Blu-ray disk sürücüsünü de sahip olabilecek.

PS5 özel James Bond oyunu için yeni detaylar ortaya çıktı!

Dave2D, 8 saatlik stres testi sonrası termal ölçümlerde standart versiyonun slim modele kıyasla ortalama 1 ila 2 derece arasında daha az ısındığını açıkladı. Güç tüketimiyle ilgili ölçüm de yaptığını belirten Dave2D, "Standart versiyon ile oynadığım Death Stranding oyununda 203W, Astro's oyununda ise 181W güç tüketimiyle karşılaştım. Slim'de ise bu değerler sırasıyla 208W ve 183W." ifadelerine yer verdi.

Sony, yeni modelim kasım ayında ABD pazarında satışa sunulacağını açıkladı. PS5 Slim modelinin 2024'ün ilk aylarında tüm dünyada satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Standart modelin stokları tükendiğinde ise sadece PS5 Slim modelinin satışı yapılacak.

PlayStation 5 Slim teknik özellikleri

ÖzelliklerPlayStation 5 SlimİşlemciAMD Zen 2, 8 çekirdek/ 16 işlem birimi, 3.5GHzGPUAMD RDNA 2, 10.3 teraflops, 2.23GHzRAMGDDR6 16 GBDepolama1 TB SSDDisk OkuyucuUltra HD Blu-ray, 100GB/discGörüntü 4K, 120HzPort1 x USB Type C, 2 x USB Type A, 1 x gigabit Ethernet, 1 x HDMIAğ ÖzellikleriGigabit Ethernet, Wi-Fi 6

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Sony, PlayStation 5 Slim Modelini Kullanıcıların Beğenisine Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement