Spotify Kullanıcıları Tehlikede! - Son Dakika
Teknoloji

Spotify Kullanıcıları Tehlikede!

Spotify Kullanıcıları Tehlikede!

Online müzik uygulaması Spotify uygulamasını ücretsiz kullanan Spotify kullanıcıları zararlı reklamlardan dolayı tehlikeye düşebilir.

05.10.2016 19:08

Online müzik uygulaması Spotify uygulamasını ücretsiz kullanan Spotify kullanıcıları zararlı reklamlardan dolayı tehlikeye düşebilir.Birçok Spotify kullanıcısının yakındığı bir durum olan internet tarayıcısından Spotify'a giriş yapıldığında karşısına çıkan reklamlar.

Dijital müzik dinleme platformlarının liderleri arasında yer alan Spotify hem ücretli olarak hem de ücretsiz olarak kullanım imkanı sunmakta. 30 milyon aboneye sahip olan platform son günlerde sitenin kullanımı esnasında kullanıcıların karşısına çıkan zararlı yazılımdan dolayı kaynaklanan reklamlarıyla gündemde.

Spotify Kullanıcı Dikkat! Şimdi Reklamlar

Şirketin forum sayfasında bulunan bir bilgiye göre Spotift'ın ücretsiz masaüstünden girilen versiyonunda tarayıcıda belli bir süre ile izinsiz reklamlar çıkıyor. Spotify platformunu kullanan kişilerin müzik dinledikleri esnada karşınıza değişik değişik reklamların arka arkaya çıktığına şahit oluyorsanız tehlikede olabilirsiniz.

Bu konu Twitter üzerinde trend topic olma yolunda ilerliyor. Gelen bilgiler doğrultusunda  servis sağlayıcısının hem Windows 10, hem Ubuntu hem de MacOS işletim sistemlerinde bu problem baş gösteriyor.

Konuya ilişkin henüz Spotify'dan bir açıklama yapılmadı.

Bazı Spotify reklamlarının malware yüklü olduğu ortaya çıktı. Bedava kullananlara malware bulaştırmak buda farklı bir konsept sanırım.

Taner Şahin (@TanerSahin__)

Yesterday the Spotify Free software started launching malware on my Mac's Safari on its own. Many have the same experience atm

— Taru Kalvi (@tarukalvi)

Bazı kullanıcıların da dikkatini çeken bu durum tweetlere de yansıdı. Kullanıcıların bu denli tepkisini çekmesinin ardından acaba şirket tarafından bir açıklama gelecek mi merakla bekleniyor.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Spotify Kullanıcıları Tehlikede! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement