680 Gram Doğan Umut Bebek Bin 200 Grama Ulaştı - Son Dakika
Yaşam

680 Gram Doğan Umut Bebek Bin 200 Grama Ulaştı

680 Gram Doğan Umut Bebek Bin 200 Grama Ulaştı

Sakarya'da, 680 gram olarak dünyaya gelen Umut bebek, doğumunun 57'inci gününde bin 200 grama ulaştı.
Sakarya'da Zeynep ve Soner Kısa çiftinin 57 gün önce hamileliğin 25.haftasında dünyaya gelen bebekleri hayata tutundu.

13.11.2013 13:38

Sakarya'da, 680 gram olarak dünyaya gelen Umut bebek, doğumunun 57'inci gününde bin 200 grama ulaştı.

Sakarya'da Zeynep ve Soner Kısa çiftinin 57 gün önce hamileliğin 25. haftasında dünyaya gelen bebekleri hayata tutundu. Zeynep Kısa, Perşembe gününden bu yana bebeği ile daha fazla zaman geçirme şansını bulduğunu belirterek "İlk çocuğum. Benim hamileliğim biraz sıkıntılı geçti. Çocuğum 680 gramdı doğduğunda. Bugünümüze şükür. Perşembe gününden bu yana kucağıma almaya başladım. Çok güzel bir duygu, inşallah Allah'ım hastaneden çıkmayı nasip eder" dedi.

Erken doğum riski nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Kısa, şöyle konuştu: "Her an bekliyorduk ama sağ olarak doğduğu için memnunum. İlk ameliyattan çıktığımda onu sordum. Sağ olduğunu duyunca çok sevindim. Kucağıma aldığım zaman çok heyecanlandım. Çok mutluluk verici bir şey. Çok mutluyum. Ona dokunmak, çocuğumu hissetmek bile beni çok mutlu etti."

"PREMATÜRE BEBEKLER RİSK ALTINDA"

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Tamer Hafızoğlu, prematüre bebeklerin risk altında olduğunu ifade etti. Hafızoğlu, özellikle bin gramın altında ve 32 haftanın altında doğan bebeklerin risk altında olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki bebekler öncelikle erken dönemde akciğer hastalıkları, kafa ya da beyin boşluklarında kanamalar, bağırsak kangreni gibi rahatsızlık ve ilerleyen dönemde de retinatobi dediğimiz göz hastalıkları açısından temel olarak risk altında."

Uzun süre makine desteği ile solunum yapan Umut bebek, doğumunun 2. ayında bin 200 grama ulaştı. Anne -bebek ilişkisinin gelişmesi için anne Zeynep Kısa, gün içerisinde sık sık bebeğinin yanına giderek bebeğiyle ilgileniyor. Umut bebeğin ilerleyen günlerde taburcu edilmesi planlanıyor. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 680 Gram Doğan Umut Bebek Bin 200 Grama Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement