Kan Davası Katliamına 5'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi - Son Dakika
Yaşam

Kan Davası Katliamına 5'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Kan Davası Katliamına 5\'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Diyarbakır'da 2012 yılı Kurban Bayramı arefesinde 1'i çocuk 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu toplam 10 kişinin yargılandığı davada savcı, sanıklara acımadı.

16.07.2015 10:16  Güncelleme: 11:53

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde 2012 yılı Kurban Bayramı arefesinde 1'i çocuk 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu toplam 10 kişinin yargılandığı davada savcı, 2 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talep etti. 5 sanığın beraatini isteyen savcı, sanıkları evinde sakladığı iddia edilen 3 sanığın da 'yardım ve yataklık etmek' suçundan 5'er yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde 2008 yılında Bozkuş ve Akelma aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Salih Bozkuş'un yaşamını yitirdiği kavganın ardından iki aile arasında kan davası başladı. 23 Ekim 2012 tarihinde Kurban Bayramı arefesinde alışverişten dönen Akelma ailesi üyelerinin bulunduğu araç, köy girişinde uzun namlulu silahlarla tarandı. Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki İbrahim Akelma'nın hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili 2'si tutuklu 10 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

HER SANIĞA 5'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Duruşmaya tutuklu sanıklar Alaattin Bozkuş, İsa Bozkuş ve taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanıklar katılmadı.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Yunus Feryat Sorkut, Salih Bozkuş'un 2008 yılında Akelma ailesinden bazı kişiler tarafından öldürülmesi üzerine iki taraf arasında husumet başladığını belirtti.

'PUSU KURDULAR'

Olay günü İsa ve Alaattin Bozkuş'un intikam almak için karşı taraftan bazı kişileri öldürmeye karar verdiğini belirten savcı, Akelma ailesinin araçla köye doğru yola çıktığını öğrenen sanıkların icrai hareketlerine başladığını kaydetti. Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin bayram alışverişini bitirdikten sonra sanık Mehmet Uzan'ın aracına binip Uğrak köyüne doğru yola çıktığını vurgulayan savcı, bu sırada Alaattin ve İsa Bozkuş'un yolda pusu kurduğunu ifade etti.

Savcı, Akelma ailesini taşıyan aracın pusudan kaçamaması için köy yoluna taş bırakan sanıkların daha sonra bir duvarın arkasına saklanarak beklediğini vurguladı. Mütalaada aracın gelmesi üzerine sanık Alaattin Bozkuş'un uzun namlulu silahla yola çıktığı ve araç şoförü Mehmet Uzan'a kendisiyle herhangi bir işi olmadığını söyleyerek uzaklaştırdığı kaydedildi.

Mehmet Uzan'ın korkarak olay yerinden kaçtığını belirten savcı, çok kısa bir süre sonra İsa ve Alaattin Bozkuş'un uzun namlulu silahlarla araç içindeki 5 kişiye ateş ettiğini vurguladı. Aracın içinde bulunan 1'i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden savcı, araç sürücüsü Mehmet Uzan'ın Alaattin Bozkuş'u aracın önünü kesen kişi olarak teşhis ettiğini vurguladı.

5'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

İsa Bozkuş'un saldırıya katıldığının kardeşlerinin ifadesinde geçtiğini belirten savcı her iki sanığın da 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaada, sanıklar Mehmet Uzan, Ramazan Bozkuş, Mehmet Bozkuş, İsmail Bozkuş ve Fırat Belada'nın suçu işlediğini dair kesin ve inadırıcı bir delil elde edilemediği belirtilerek, 5 sanığın da beraati istendi. Savcı, saldırıya katılan Alaattin Bozkuş'u evlerinde barındıran Hüseyin İpek, Abdurrahman Aslan ve Mehmet Aslan'ın ise 'yardım ve yataklık etmek' suçundan 5'er yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'SUÇ BENİMDİR, CEZAMA RAZIYIM'

Duruşmada söz hakkı verilen sanık İsa Bozkuş olayın aniden gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu olay aniden oldu. Olayı tek başıma yaptım. Suç benim suçumdur. Kaza gibi bu olay olmuştur. Ben cezama razıyım. Kardeşim 3 yıldır tutukludur. Bu adaletsiz ve kanunsuzdur." dedi.

Sanıklardan Alaattin Bozkuş ise olay anında Dicle ilçesinde olduğunu belirterek, "İsa beni aradı ve köyde olay olduğunu söyledi. İsa bana köye gelmememi söyledi. Benim olaydan haberim yoktu. Keşke bu olay yaşanmasaydı." dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme Alaattin ve İsa Bozkuş'un kaçma şüphesi olduğunu belirterek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Taraflara esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Kan Davası Katliamına 5'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement