Kataraktlılardan Ameliyat Farkı Alınmayacak - Son Dakika
Yaşam

Kataraktlılardan Ameliyat Farkı Alınmayacak

Kataraktlılardan Ameliyat Farkı Alınmayacak

Dünyagöz Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hastaları için önemli bir hizmeti başlatarak, katarakt muayene ve ameliyatında 1 yıl boyunca fark ücreti almama kararı aldı.

21.08.2013 11:26

Dünyagöz Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hastaları için önemli bir hizmeti başlatarak, katarakt muayene ve ameliyatında 1 yıl boyunca fark ücreti almama kararı aldı.

Türkiye'nin ilk branş hastanesi olan ve 17 yıldır sağlık sektöründe hizmet veren Dünyagöz Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Tarık Sakoğlu, bu ay başlayan ve 1 yıl sürecek hizmet ile vatandaşların mağdur olmayacağını söyledi.

Son zamanlarda katarakt ameliyatlarında sıkıntılarının olduğunu belirten Başhekim Opr. Dr. Ali Tarık Sakoğlu, "SGK'lı hastalardan gelen ısrarlı teklifler üzerine Yönetim Kurulu Başkanımız Eray Kapıcıoğlu, geçen haftalarda katarakt ameliyatlarından fark alınmayacağını müjdeledi. Biz de bu programa katıldık. Yaklaşık 1 yıl sürecek bu program içersinde hastalarımıza daha iyi hizmet edeceğimize inanıyorum. Çünkü katarakt hastalığı en fazla görülebilen bir hastalıktır. 60 yaş üzerinde çok fazla görülüyor. Ayrıca diyabet hastalarında ve çocuk hastalarda bile görülebilen bir hastalıktır. Dünyada da körlüğe neden olabilen bir hastalıktır" dedi.

Bugüne kadar katarakt ameliyatlarında SGK'lı birçok hastaya hizmet veremediklerini belirten Sakoğlu, "Bunun temel nedeni devletin verdiği düşük SUT fiyatları ve katarakt ameliyatının yüksek maliyetiydi. Belli bütçelerde tasarrufa gidilerek yönetim kurulu kararı ile bu hizmeti başlattık. Kataraktın tek çaresi ameliyattır ve sıklıkla 60 yaş üstünde görülüyor. Katarakt 60 yaş üstü kişilerde görülen bir göz hastalığı olmakla beraber yeni doğan bebeklerde, şeker hastalarında, göze gelen fiziksel darbeler sonrası ve uzun süreli kortizonlu ilaç kullanan kişilerde görülebilen bir hastalıktır. Katarakt göz kamaşması, görmede yavaş yavaş azalma, okuma zorluğu gibi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

Toplantıya ayrıca Dünyagöz Samsun Hastane Müdürü Ayşin Kıvanç ve doktorlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kataraktlılardan Ameliyat Farkı Alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement