M. Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk Daha - Son Dakika
Yaşam

M. Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk Daha

M. Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi\'nde Bir İlk Daha

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde aktif olarak çalışan Kalp Damar Cerrahisi Kliniği, bir ilke daha imza attı.

20.05.2014 10:45

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde aktif olarak çalışan Kalp Damar Cerrahisi Kliniği, bir ilke daha imza attı.

Yalnızca büyük merkezlerde yapılabilecek özellikli operasyonlardan biri daha Kalp Damar Cerrahisi uzmanları Op. Dr. Deniz Demir ve Op. Dr. Mustafa Abanoz tarafından başarı ile gerçekleştirildi. 56 yaşındaki hastanın kalbindeki 3 kapağa aynı anda müdahale edilerek kalbin sol kulakçığından yaklaşık 10 santimlik kitle çıkarılması işlemi 4 saat süren başarılı bir operasyonla gerçekleştirilip hasta sağlığına kavuşturuldu.

Kardiyoloji polikliniğinde nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleri ile Uzm. Dr. Mustafa Kaplangöray tarafından muayene edilip kalp içindeki 2 kapakçıkta ileri derecede yetmezlik ve 1 kapakçıkta ileri derecede darlık ve kalp boşluklarından sol kulakçık içinde yaklaşık 10 santimlik kitle tespit edildi.

Yapılan başarılı ameliyat sonunda bir açıklama yapan Op. Dr. Deniz Demir, "Hastanemizde açık kalp ameliyatları yoğun bir şekilde yapılmakta olup kalp kapakçık değişim ameliyatı artık günümüz dünyasında rutin bir ameliyat haline gelmiştir. Ancak bu tür hastalarda olduğu gibi 3 kapağa aynı anda müdahale yapılması ve bunun da ötesinde kalbin sol kulakçığından yaklaşık 10 santimlik kitle çıkarılması işlemi çok nadir olarak görülmektedir. Hastamızın sağlık durumu şu an iyi birkaç gün müşahede altında kalıp taburcu olacaktır" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam M. Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement