Şarkışla'da Bitkin Haldeki Ebabil Kuşu Bulundu - Son Dakika
Yaşam

Şarkışla'da Bitkin Haldeki Ebabil Kuşu Bulundu

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan iki arkadaş, ömrünün büyük bir kısmını uçarak geçiren Ebabil kuşu buldu. Kuşun uçamadığını fark eden arkadaşlar, tedavi edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verdi. Ebabil kuşları, gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar.

14.06.2023 20:48

Bitkin halde olan ebabil kuşu buldular

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan iki arkadaş ömrünün büyük bir kısmını uçarak geçiren Ebabil kuşu buldu

SİVAS Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan iki arkadaş ömrünün büyük bir kısmını uçarak geçiren Ebabil kuşu buldu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Rüzgar Aydın ve İsa Gencer isimli iki arkadaş yolda yürürken hareketsiz bir kuş fark ettiler. Daha önce hiç bu tür bir kuş ile karşılaşmayan iki arkadaş, kuşun uçması için büyük bir çaba sarf ettiler. Aydın, uzun uğraşlar sonucu bir türlü uçmayan kuşu alarak babasına götürdü. Baba, bu kuşun Ebabil kuşu olduğunu belirterek tedavi edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parkla ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler kuşu tedavi edilmek üzere aldı.

"Birkaç kez uçması için çabaladım ama uçamadı"

Rüzgar Aydın, uçması için çabaladıklarını fakat kuşun uçmadığını ifade ederek, " Bu türün ne olduğunu bilemedim. Birkaç kez uçması için çabaladım ama uçamadı. Aldım ve babama getirdim. Babamda bu kuşun ne kadar mübarek ve güzel bir hayvan olduğunu anlattı. Şimdi bunu yetkili yerlere verip iyileşmesini bekleyeceğiz" dedi. İsa Gencer ise, yolda yürürken bu kuşla karşılaştıklarını ifade ederek uçması için çabaladıklarını fakat uçamadığını belirtti.

Ebabil kuşları, gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Yalnızca üreme dönemlerinde yere inip, kayalıklardaki ve yüksek binaların çatılarındaki yuvalarında uyurlar. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar.

Şarkışla\'da Bitkin Haldeki Ebabil Kuşu Bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Şarkışla'da Bitkin Haldeki Ebabil Kuşu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement