13 Yaşındaki Tardu'nun En Büyük Tutukusu Basketbol - Son Dakika
Yerel

13 Yaşındaki Tardu'nun En Büyük Tutukusu Basketbol

13 Yaşındaki Tardu\'nun En Büyük Tutukusu Basketbol

Aydın'da basketbol yeteneğiyle dikkat çeken Tardu Oruz, 8 yaşından beri en büyük tutkusu haline gelen basketbol tutkusuyla yaşıtlarına örnek oldu.

07.01.2014 14:01

Aydın'da basketbol yeteneğiyle dikkat çeken 13 yaşındaki Tardu Oruz, 8 yaşından beri en büyük tutkusu haline gelen basketbol tutkusuyla yaşıtlarına örnek oldu.

7. sınıf öğrencisi olan Tardu Oruz, okul takımının yanı sıra spor kulübünde de forma terletiyor. Vazgeçemediği 6 numaralı formasıyla basketbolda, 4 yılda 2 kez minikler şenliğine katılan minik sporcu, okul ve kulüp müsabakalarında ise şu ana kadar 4 şampiyonluk gördü. 140 santimetrelik kısa boyuna rağmen sahaya çıktığında rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen ve attığı birbirinden başarılı sayılarla takımını başarıdan başarıya koşturan Oruz, bu başarısının yanına sempatikliği de eklenince takımın en gözde isimlerinden birisi haline geldi. Takım arkadaşlarının arasındaki lakabı "Tatü" olan küçük forvetin gelecekteki en büyük hayali ise profesyonel bir basketbolcu olabilmek.

Uzun süredir takımın antrenörlüğünü yapan Ogün Şaban Öztürk, Tardu'nun performansını çok beğendiğini kaydederek, "Tardu, son derece çalışkan ve azimli bir öğrencidir. Ancak sadece dersteki başarılarından bahsetmek ona haksızlık olur. Çünkü o deyimi yerindeyse eğer tam bir basketbol aşığı. Sahaya çıktığı zaman önce rakipleri onu boyunun küçük olması nedeniyle küçümsüyorlar ancak, başlangıç düdüğü ile birlikte bu küçümsemeler şaşkınlık ve takdire dönüşüyor. Gerek okul arkadaşları ile gerekse de takım arkadaşları ile olan uyumu mükemmel. İnanıyorum ki, gelecekte çok güzel yerlerde, çok başarılı işler üreten bireyler arasında olacak. Bu bilincin onuru da bizi daha fazla çalışmaya güdüleyeci ve bizim için en büyük armağandır. Ben oyuncularıma genelde evlatlarım diye seslenirim. Aramızda abi kardeş ilişkisine benzer bir ilişki vardır. Çünkü onlar bunu fazlasıyla hak ediyorlar" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13 Yaşındaki Tardu'nun En Büyük Tutukusu Basketbol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement