18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 99. Yıl Dönümü

Erzincan'da programda düzenlendi.

18.03.2014 14:44

Erzincan'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Garnizon Şehitliği'ndeki törende, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, şehitlik şeref defterine şunları yazıdı:

"18 Mart Çanakkale Zaferi, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz milletimizin kahramanlık örneklerinden biri olarak tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale savaşları 1.Dünya Savaşının seyrini değiştiren tarihe Çanakkale geçilmez sözünü yazdıran bu mücadelenin temelini oluşturan büyük bir destandır. Tarihe altın harflerle kazınan bu destanın asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle yediden yetmişe tek yürek ve tek vücut olarak bize armağan ettiği bu şanlı zaferi her yıl yeniden idrak ederek anmak tüm cesaret feragat ve kahramanlıklarıyla örnek şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha yad etmek aziz hatıralarına ve geride bıraktığı yakınlarına sahip çıkmak hepimizin asli görevidir" dedi.

Vali Akdemir ve beraberindekiler mezarlara kırmızı karanfil bırakıp dua ettiler.

Şehitlikteki törenin ardından Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda Milli Egemenlik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı düzenlendi. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement