2014 Yılı Nisan Ayı Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

2014 Yılı Nisan Ayı Koordinasyon Kurulu Toplantısı

2014 Yılı Nisan Ayı Koordinasyon Kurulu Toplantısı

2014 yılı Nisan Ayı Koordinasyon Kurulu toplantısı Zonguldak Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya başkanlığında toplandı.

28.04.2014 16:37

2014 yılı Nisan Ayı Koordinasyon Kurulu toplantısı Zonguldak Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya başkanlığında toplandı.

Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in yanı sıra, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri, daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahmet Karakaya, Vali Ali Kaban'ın hafta yoğunluğu nedeniyle toplantıya katılamadığını ifade etti. Zonguldak'ta yürütülen 558 proje olduğunu ifade eden Karakaya, "2014 yılı Nisan ayı itibariyle ilimizdeki kamu kurumları ve belediyeler tarafından yürütülen toplam 558 proje mevcut olup bunların yatırım tutarı 3 milyar 26 milyon 848 bin TL'dir. Öngörülen ödenek miktarı ise 551 milyon 271 bin TL'dir. 2014 yılı ödeneğidir. Bu ödeneğin 374 proje için olan kısmı toplam 459 milyon 516 bin liralık kısmı kamu kurumlarımız tarafındna, 184 proje için 91 milyon 655 bin TL olan kısmı belediyelerimiz tarafından yürütülecektir. Bu projelerde aralık 2013 sonu itibariyle 494 milyon 61 bin TL harcama gerçekleşmiştir. Bilindiği üzere ödenek miktarları yapılan işlerin önem ve önceliğine göre gerek yıl ortasında gerekse yılsonunda önemli miktarlarda artış gösterecektir. Toplam 558 projede Nisan 2014 itibariyle fiziki ve nakdi gerçekleşme durumlarına bakıldığında yüzde 23 fiziki, yüzde 15 nakdi gerçekleşmeye ulaşıldığı görülmektedir. Yatırım programına yeni alınan projelerde de hazırlık çalışmalarının devam ettiği, önemli bir kısmının keşif ve ihale aşamasında olduğu, bir kısmının da mevsim koşullarının çalışma için beklendiği görülmektedir" diye konuştu.

Karakaya 2014 yılı projelerinin de zamanlandığı şekilde tamamlanacağını dile getirerek, "2014 programı da olağan üstü bir durum olmadığı takdirde 2013 yılında olduğu gibi zamanında programlandığı şekilde inşallah gerçekleşecektir. Bilindiği üzere 2014 yılı program kararnamesi gereğince Temmuz dönemi toplantıları gelecek yıl için öngörülen tedbirlerin yatırım tekliflerinin değerlendirilerek valilik görüşünün oluşturulacağı toplantılar olmakta, bu nedenle toplantı için gerekli verilerin ilgili kuruluşlarca toplantılardan on gün öncesine kadar İKİZ dediğimiz sisteme girilmesi gerekiyor. Bu sistem Kalkınma Bakanlığımız tarafından kontrol ediliyor. Bu nedenle kurum yetkililerimizden İKİZ sistemi ile ilgili görevli personelleri uyararak sisteme yüklenen verilerin uyumuna ve sürelere riayet etmelerini sağlamaları gerektiği yönündedir. Ben tekrar başta yaklaşık 1 ay kadar önce gerek yeniden, gerekse ilk defa seçilmiş ve görev almış olan belediye başkanlarımızı kutluyorum. Hayırlı hizmetler nasip olmasını diliyorum" dedi.

Toplantıda ilk söz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen'e verildi. Bağdigen, üniversite projelerini anlattı. Ardından Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar; kurumun çalışmaları ve faaliyet alanı hakkında bilgiler verdi. Uyar, şöyle dedi:

"Karayolları 15. Bölge Müdürlüğümüzün Zonguldak ilimizde yapım çalışmaları sürmektedir. ortak projeler de buna dahildir. 12 adet projede yatırımı bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 1 milyar 532 milyon 871 bin TL'dir. Önceki yılların harcaması 742 milyon 938 bin TL'dir. Dönem sonu itibariyle bugüne kadar da 30 milyon 912 bin TL'lik şu ana kadar yatırım gerçekleşmiş durumdadır. Geçen seneki yaptığmıız harcama da 128 milyon 365 bin TL yatırım gerçekleşti. BU yaptığımız çalışmalar kapsamında bizim 427 kilometre olan yol ağımızın 164.5 kilometresi bölünmüş olarak bitirildi. Bu bölünmüş yollarımızın 54 kilometresi de kaplama ile trafiğe açılmıştır."

ASLANKILIÇ, SAHİL YOLUNU SORDU

Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar'ın açıklamalarının ardından söz alan Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Kilimli Sahil Yolu'nun akıbetini sordu. Ardından söz alan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ise Kozlu-Ilıksu arasındaki yolun akıbeti hakkında bilgi aldı. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise Alaplı'nın Düzce- Akçakoca yolu üzerinde tabelada isminin yer almadığını ifade etti. Tekin ayrıca, Alaplı'nın girişi ve ışıklandırma sistemi hakkında da Uyar'dan bilgi istedi. Karayolları 15. Bölge Müdürü Uyar ise konuyla ilgili çalışma yapacaklarını belirtti.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise söz alarak tünel çalışmalarındaki araçların şehir merkezine yıkanmadan girdiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Bölge Müdürüme serzeniş gibi almayın sakın. tabi duble yollar çok önemlidir. Yapılacak, yapılması gerekiyor. Bir de şehir içerisinde kalan kısımlar var. Gökgöl, Üzülmez ve Mithatpaşa Tünellerimiz gerçekten çok büyük sıkıntılarımız var. Şehir merkezine bu kirlilik taşınıyor. Başkanım arz etti ama müteahhit arkadaşların veya taşeron firmaların hiç özen göstermediklerini ceza çözüm değil. Cezadan yana değiliz. İlgili firma kimse kendi üzerine düşen görevi titizlikle yapmasını istiyorum. Özellikle Mithatpaşa Tüneli için havuz yaptırdık. Araba havuzun içerisinden geçiyor. Şikayetler azaldı. ama söyleye söyleye bir kaç ceza uyguladık. Şimdi sıkıntılar azaldı. Ancak arabaların üzerinde kapatma branda olması gerekir. Yıkama araçları var. Bunlarla yıkanması gerekiyor. Ben bunu bölge müdürümle paylaşıyorum. Birbirimize destek oluyoruz.Ancak ilgili firmaları hassasiyetle uyarmalarını istiyorum. İki tünelde Zonguldak için çok önemlidir. Ancak iki firma da bu konudaki temizliğe hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Bölge müdürüm benden ne istiyorsa hemen yerine getiriyorum."

Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ise Akdemir'e yanıt vererek, gerekeni yapacaklarını ile getirdi. Tünel çalışmalarındaki son durumu da anlatan Uyar, "O tür sıkıntılar zaman zaman yaşanıyor. O müteahhitleri uyarırız. Biz orada tünellerimizin ikisi de bitme aşamasındadır. Sapça Tüneli'nin delinmesi bitti. Betonlama aşaması devam ediyor. üzülmez Tünelimizin de bir tarafı tamamen delindi. Diğer tarafında 40 metre kaldı. Bu 15-20 güne kadar çamurla olan problemimiz oldukça azalacak. Yine ben arkadaşlara talimat vereceğim. Çevre düzenine dikkat edilmesini söyleyeceğiz. Tabii yakın sürede bu işler daha da yoluna girecek, rahatlayacağı. Tünelimiz bu sene betonlaması dahil bitireceğiz. Hedefimiz Ankara yolunu bu sene trafiğe açabilir miyiz? o olacak" dedi.

Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar'a, salonda bulunan belediye başkanlarının soru sayısını arttırması üzerine devreye giren Karakaya, "Toplantı Karayolları Plan ve Koordinasyon Kurulu toplantısına döndü. Salondaki başkanlarımızdan ricam, konuların kalan kısımlarını toplantı sonrasında Bölge Müdürümüzle paylaşmalarıdır. Çünkü diğer kurumlardan da bilgiler alacağız. Vaktimiz yeterli olmayabilir" diye konuştu.

Toplantıda, DSİ, Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel İdare ve diğer kurumlar faaliyet alanları ve yatırım programları hakkında bilgiler aktardı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2014 Yılı Nisan Ayı Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement