Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Sona Erdi

Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Sona Erdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen "3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu" sona erdi.

24.09.2014 17:25  Güncelleme: 18:33

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen "3. Uluslararası Ahlat- Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu" sona erdi.

Sempozyum kapanış konuşmasında Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, üniversite ile gerçekleştirdikleri 3'üncü Uluslararası Avrasya-Ahlat Kültür etkinliklerinin oldukça faydalı olduğuna değindi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, 3'üncü Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür Sanat ve Bilim Sempozyumunun Ahlat oturumunun başladığını belirterek, "Biz Ahlat'tan geldik. Medeniyetler kurarak geldik. Bu şuurla ve bilinçle sempozyumumuzun ilçemize ve vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Ardından bir konuşma yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Doğru ise: "Yaklaşık 6 yıldır görev yapıyorum. Bu görev süresi içerisinde Ahlat'a çok farklı bir yaklaşımda bulundum. Çünkü Ahlat biziz, biz Ahlat'ız. 2015 yılı Ahlat için doruk noktası olacak. Önümüzdeki yıl doruğa ulaşacak çalışmalarla çok önemli bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Özellikle kazı çalışmalarında, arkeoloji ve sanat tarihinde önemli çalışmaları olan bilim adamlarımızı burada ağırlamaya hazırlanıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Doğru tarafından Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) Başkanı Ahmet Köksal ve Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'na plaket takdim edildi. Sempozyum yapılan sunum ve değerlendirme toplantısı ile sona erdi.

Ahlat kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Doğru, Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksek Okul Müdürü Harun Koçak, bazı kurum amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda bilim adamı ile akademisyen katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement