39. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi Başladı - Son Dakika
Yerel

39. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi Başladı

39. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi Başladı

Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin öncülüğünde bu yıl “Hoşgörü ve Affetme “ ana temasıyla gerçekleştirilecek, 39. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi başladı.

30.05.2014 10:29

Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği'nin öncülüğünde bu yıl "Hoşgörü ve Affetme " ana temasıyla gerçekleştirilecek, 39. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi başladı.

28 - 3 1 Mayıs tarihleri arasında Bergama Asklepion'da düzenlenecek kongreye her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda bilim insanı katılım gösterdi. Kongre boyunca vatandaşlara yönelik paneller ve söyleşiler de yapılacak.

Prof. Dr. Zuhal Yerlikaya'nın Bergama Belediyesi Meclis Salonu'ndaki "Karne Günü Veli Olmak "konulu konferansı ile başlayan kongrede, ünlü psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, "İsimsiz Konferans" adı altındaki söyleşisiyle Bergamalılar ile buluştu.

Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği Başkanı Prof.Dr. Abdülkadir Çevik, Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz'un açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği kongrede akademisyen Vamık Volkan "Bireysel ve Sosyal Affetme Üzerine Bazı Düşünceler" isimli bir konferans gerçekleştirdi.

39 yıldır düzenlenen Uluslararası Psikoterapi Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç kongrenin iki bin beş yüz yıllık Bergama tarihine yakışan bir etkinlik olduğunu söyledi. Tıbbın ve psikoterapinin ilk doğduğu yer olan Bergama'nın UNESCO'ya aday bir kent olduğunu belirten Gönenç, "UNESCO'nun Türkiye'deki on ikinci kenti olmak için yarışacağız ve Bergama bunu sonuna kadar hak eden bir kent. Bu yılki kongrenin "Hoşgörü ve Affetmek" gibi güzel bir ana teması var. Ne yazık ki günümüzde bunu en çok göstermesi gerekenler, bundan yoksunlar. Geçtiğimiz yıllarda kongreye büyük katkılar sunan fakat bu yıl aramızda olamayanlara ve kongreye katılım gösteren, destek sunan herkese teşekkür ederim" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 39. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement