'5. Balıkesir Tarım Fuarı" - Son Dakika
Yerel

'5. Balıkesir Tarım Fuarı"

\'5. Balıkesir Tarım Fuarı"

Kepsut'ta 27 Şubat 2 Mart arasında düzenlenecek fuara, 500 firma katılacak.

25.02.2014 14:49

"5. Balıkesir Tarım Fuarı", 500 firmanın katılımıyla 27 Şubat-2 Mart arasında Kepsut ilçesinde düzenlenecek.

Atlas Fuarcılık Balıkesir Bölge Müdürü Mustafa Demirtaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin fuarlar olduğunu söyledi.

Balıkesir'de Kepsut Belediyesinin destek ve katkılarıyla 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında "5. Balıkesir Tarım Fuarı"nın 500 firmanın katılımıyla organize edileceğini dile getiren Demirtaş, "Fuarımızın amacı, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektöründeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır" dedi.

Ziyaretçilerin fuarda yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim, sulama ve hayvancılıkla ilgili modern alet ve ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre çeşitlerini görme değerlendirme imkanı bulacaklarını belirten Demirtaş, "Balıkesir köy garajından her saat başı fuar alanına ücretsiz servis vardır. Fuarımıza ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza destek veren Kepsut Belediyesine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, Kepsut Ziraat Odasına ve fuara destek veren odalara, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı ise dünya ile rekabet edilebilmesi için tarımda teknolojinin kullanılması gerektiğine vurgu yaparak, Balıkesir tarım fuarında, tarım, hayvancılık, balıkçılık, tavukçuluk, zeytin ve zeytinyağı teknolojileri ile tohumculuk ve fidancılığın ağırlıkta olacağını söyledi.

Tarımla uğraşan kişi sayısı azalsa da toplam tarımsal varlığın ve verimliliğin arttığını vurgulayan Alanlı, şunları kaydetti:

"2013 yılı rakamlarına göre 18 milyar dolar tarımsal dış ihracatımız var. Türkiye'de gayri safi milli hasıla içinde 63 milyar dolar tarımsal üretimimiz bulunuyor. Tarımsal ihracatımız 5 milyar dolarlardan 18 milyar dolarlara ulaştı. Burada devletimizin üretimle ilgili uyguladığı politikalar büyük önem arz ediyor. Tarımsal işletmelerimi, kabuk değiştiriyor vasıflanıyor. Yani tarım bir meslek bir uğraşı alanı haline geliyor. Sertifikalı tohum ve fidan desteğimiz var."

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da Kepsut'un büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağını söyledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '5. Balıkesir Tarım Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement