´7 Bin Lira´Lık İneğim Öldü. Bunu Kim Ödeyecek ?' - Son Dakika
Yerel

´7 Bin Lira´Lık İneğim Öldü. Bunu Kim Ödeyecek ?'

´7 Bin Lira´Lık İneğim Öldü. Bunu Kim Ödeyecek ?\'

Bursa'da Bir Kurban Kesim Yerinin Açılışına Katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik Konuşma Yapmak İçin Kürsüye Geldiği Sırada 54 Yaşındaki Hayvan Üreticisi Metin Acaroğlu'nun Protestosuna Uğradı.

30.10.2010 18:38

Bursa'da bir kurban kesim yerinin açılışına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada 54 yaşındaki hayvan üreticisi Metin Acaroğlu'nun protestosuna uğradı. "Sayın Bakan yurtdışından getirdiğiniz hayvanlar benim ineğime hastalık bulaştırdı. 7 bin liralık ineğim öldü" diye bağırarak, üzerindeki montunu çıkararak yere attı. Bu protesto karşısında şok yaşayan Bakan Çelik korumalarına, "Bu arkadaş normal değil galiba. Alın arkadaşı buradan" dedi.

Merkez Yıldırım İlçesinde Ak Partili Belediye tarafından İsabey Mahallesi'nde yaptırılan Modern Kurban Kesim ve Entegre Tesisi bugün hizmete girdi. Törene katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, ineği ölen Mehmet Acaroğlu isimli hayvan üreticisinin sert tepkisiyle karşılaştı. Bakan Çelik'i şok eden protesto, konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada, korumaların yanına gitmesine izin vermediği Metin Acaroğlu'nun, Bakan Çelik'e "Sayın Bakan yurtdışından getirdiğiniz hayvanlar benim ineğime hastalık bulaştırdı. 7 bin liralık ineğim öldü. Bunu kim ödeyecek. Tavukları ödediniz ama ineklere yok. Çünkü o büyük para" diye bağırdı.

Büyük bir şaşkınlık yaşayan Bakan Çelik önce hayvan üreticisini yanına çağırdı. Korumalar eşliğinde kürsüye gelen Acaroğlu elini kürsüye vurarak, "Alın terimle paramı kazanıyorum. Paramı öyle dalavereyle kazanmıyorum. Bu ülkede market açarsın, büyük marketler gelir. Hayvan satarsın, yurtdışından hayvan gelir. Devlet buna ses çıkarmaz. Sen 15 liraya yem getir. Hayvanı biz besleyelim" diye konuştu.

"SİZ NORMAL MİSİNİZ?"

Devlet Bakanı Faruk Çelik, sert tepki gösteren Metin Acaroğlu'na, "Siz normal misiniz" diye sordu. Bakanın bu sözlerine daha da sinirlenen Acaroğlu, üzerindeki montu çıkartıp yere atarak, "Sen cahilleri kandırırsın, beni değil" dedi.

Törende yaşanan bu gerginlik, Bakan Çelik'in, "Bu arkadaş normal değil galiba. Alın arkadaşı buradan" demesiyle sürdü. Tören alanından korumalar eşliğinde uzaklaştırılan Metin Acaroğlu, tepkisini, "Ben birinci sınıf vatandaşım. Bu vatanın sahibiyim. Atam da, babam da burada öldü" diye bağırdı. Devlet Bakanı Faruk Çelik protestonun ardından kısa bir konuşma yaptıktan sonra tesisin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel ´7 Bin Lira´Lık İneğim Öldü. Bunu Kim Ödeyecek ?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement