Açtıkları Kurslar İçin Para Talep Etmediler - Son Dakika
Yerel

Açtıkları Kurslar İçin Para Talep Etmediler

Açtıkları Kurslar İçin Para Talep Etmediler

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmen, öğrenciler için açılan destekleme kurslarından para talep etmeyerek, ücretsiz eğitim veriyor.

17.05.2016 18:16

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kapatmasından sonra okullarda açılan destekleme kursları ile öğrencilerin ders açıkları kapatılırken, öğretmenler için de bu durum ek bir gelir kapısı yarattı. Hafta sonu açılan kurslarda öğretmenlere ek dersin iki katı ücret verilerek ciddi anlamda gelir sağlıyor.

İdealist Öğretmenler İşte Bunlar

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Kale Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, bu kurslardan hiçbir ücret talep etmeyerek adeta "İdealist öğretmenler işte bunlar" dedirtiyor. Matematik öğretmenleri Hakan Büyüktaş, Cihan Özel, İngilizce öğretmenleri Esma Yolcu, Bahar Kibar, Fen Bilimleri öğretmeni Mustafa Türken, Türkçe öğretmenleri Edanur Erişen, Lokman Ulusoy, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Yusuf Kenan Balpetek ve İsa Yaman, eğitim yılı başından itibaren çocuklara hazırladıkları özel programlarla eğitimlerini ücretsiz olarak veriyorlar.

Kale Ortaokulu Müdürü Bülent Çolak, bunun gerçekten büyük bir fedakârlık olduğunu belirterek, öğretmenlerine sonsuz teşekkür etti. Müdür Çolak, böyle mesai arkadaşları olduğu için oldukça mutlu olduğunu da söyledi.

Öğretmenler de bunun kendilerinin görevleri olduğunu, her şeyin para olmadığını, çocukların bir yerlere gelmesi gerekiyorsa, bunun için herkesin bir şekilde fedakârlık göstermesi gerektiğini vurgulayarak, kendilerinin de bu konuda ellerinden gelen her türlü çabayı sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Açtıkları Kurslar İçin Para Talep Etmediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement