Adıyaman'da Ağaçlandırma Çalışmalarının Startı Verildi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Ağaçlandırma Çalışmalarının Startı Verildi

Adıyaman\'da Ağaçlandırma Çalışmalarının Startı Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, Atatürk Baraj Gölü'ne kıyısı bulunan Adıyaman merkeze bağlı köylerde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarının startı verildi.

29.11.2012 11:11

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, Atatürk Baraj Gölü'ne kıyısı bulunan Adıyaman merkeze bağlı köylerde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarının startı verildi.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Atatürk Baraj Gölü'ne kıyısı bulunan Adıyaman merkeze bağlı köylerin muhtarlarını Valilik makamında toplayarak, ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı alanların tespitinin yapılıp, ilgili komisyona bildirilmesi talimatını vermişti. Bugün de Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, DSİ 203 Şube Müdürü Hakan Kaya, Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin ve ilgili komisyon üyeleri ile birlikte merkeze bağlı Akpınar ve Bebek köyü ile mezralarına giderek, vatandaşlarla ve köy muhtarları ile görüşüp, ağaçlandırma çalışmalarının başlatılacağı alanları tespit ederek incelemelerde bulundu.

Atatürk Barajı Gölü'ne kıyısı bulunan köylerde ağaçlandırma seferberliği kapsamında bütün kurumları harekete geçirdiklerini belirten Vali Yardımcısı Arslan, "Bugün Akpınar ve Bebek köyümüzde vatandaşlarımız ve köy muhtarlarımız ile görüşmeler yapılarak, 537 ile 542 kodları arasındaki mesafede kalan hazine ile şahıslara ait arazilerde ağaçlandırmaya uygun alanları tespit ederek incelemelerde bulunduk. Tespit edilen bu alanları Sayın Valimizin talimatları ile çok seri bir şekilde ağaçlandırarak, Adıyaman'ı yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Bu ağaçlandırma çalışmalarını baraja kıyısı bulunan bütün köylerimizde yapacağız. Amacımız burada hem Adıyaman'ı yeşil bir görünüme kavuşturmak, hem de Atatürk Baraj Gölü'ne taşınan rüsubatı önlemektir" dedi.

İki gruptan oluşan komisyon, bir taraftan ağaçlandırmaya uygun alanları tespit edecek, diğer taraftan da belirtilen alanlarda arazisi bulunan vatandaşlarla ve köy muhtarları ile görüşmeler yaparak, bölgenin görsel güzelliğine büyük katkı sağlayacak olan ağaçlandırma faaliyetlerine hız verecek. Akpınar köyünde tespit edilen alanlarda incelemelerde bulunan Mehmet Uğur Arslan başkanlığındaki komisyon heyetinin, Akpınar köyü muhtarının, Akpınar köyü baraj kenarında yapılacak olan ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte, hafta sonları şehrin kavurucu sıcağından ve gürültüsünden kaçan vatandaşların aileleri ile birlikte gün boyu zaman geçirebilecekleri sosyal içerikli bir piknik alanı oluşturulmasına ilişkin taleplerini de inceleyip, değerlendirebileceği ifade edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Ağaçlandırma Çalışmalarının Startı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement