Adıyaman'da Ki Suriyelilerden Adyü-tömer'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Ki Suriyelilerden Adyü-tömer'e Teşekkür

Adıyaman\'da Ki Suriyelilerden Adyü-tömer\'e Teşekkür

Adıyaman Suriye Temsilciliği, Suriyelilerin Türkçe eğitimi ile ilgili Adıyaman Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜ-TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya’ya teşekkür plaketi verdi.

05.08.2015 18:10

Adıyaman Suriye Temsilciliği, Suriyelilerin Türkçe eğitimi ile ilgili Adıyaman Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜ-TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya'ya teşekkür plaketi verdi.

Adıyaman Suriye Temsilciği Başkanı Amer Alnmr ve dernek yöneticileri, Adıyaman'daki Suriyeli öğrencilerin eğitimleri için Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve ADYU-TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya'yı ziyaret etti.

Adıyaman Suriye Temsilciliği Başkanı Amer Alnmr, dil öğrenmenin önemine işaret ederek, "2011'den beri ülkemiz Suriye, bir savaş içinde yanmaktadır. Bunun neticesinde çocuklarımız okullarını, gençlerimiz de üniversitelerini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye bize sadece kapılarını, yüreğini ve kucağını açmadı, aynı zamanda okullarını ve üniversitelerini de açtı. Çünkü Türkiye mültecilerin en önemli ihtiyaçlarının eğitim, yani ilim olduğunu en baştan doğru bir şekilde öngördü.

Bu konuda karşılaşılan en temel sorun ise okullara kaydolan çocuklarımızın Türkçe'yi bilmiyor olmasıydı. Bu noktada çocuklarımıza Türkçe öğretmenin önemi ve zorunluluğu anlaşıldı. Çünkü Türkçe çocuklarımız ve gençlerimiz için hem ilmin hem de Türk halkıyla sağlıklı iletişim kurmanın kapılarını açacaktır. Bunun yanında Suriye halkının Türk kültürünü tanıma ihtiyaçlarını da kolaylaştıracak ve toplumların birbirini anlayarak, tanıyarak kaynaşmasını sağlayacaktır.

Biz Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Demirtaş'a, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye ve TÖMER Müdürü Sayın Doç. Dr. Ahmet Akkaya'ya Adıyaman'daki Suriyelilere verdikleri destek ve yardımlardan, özellikle de Türkçe öğrenmeleri için gösterdikleri emek ve gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya ise, "Biz elimizden geldiği kadar her türlü yardıma hazırız. Türkçe öğretimi TÖMER'in en temel işlevidir. Bu bakımdan Suriye'den gelen misafirlerimize, özellikle de kurumlarımıza yeni kayıt yaptıranlara onların muhacir kardeşlerimiz olduklarını da göz önüne alarak en kaliteli eğitimi vereceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Ki Suriyelilerden Adyü-tömer'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement