Afyonkarahisar'da "Lider Çocuk Tarım Kampı" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da "Lider Çocuk Tarım Kampı" Sona Erdi

Afyonkarahisar\'da "Lider Çocuk Tarım Kampı" Sona Erdi

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte ilkokul öğrencilere yönelik uygulanan “Lider Çocuk Tarım Kampı”nın sona erdiğini kaydetti.

06.06.2016 17:24

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte ilkokul öğrencilere yönelik uygulanan "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın sona erdiğini kaydetti.

Arap yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin başarı ile sona erdiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan ve bu yılda Afyonkarahisar'da uygulanan etkinlikle ilgili Arap şunları söyledi:

"İlimiz Kazım Özer İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla tertiplenen etkinlik katılım belgesi dağıtım töreniyle sona erdi. Bakanlığımızca 2015 yılından itibaren 'Lider Çocuk Tarım Kampı' adı altında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenmektedir. 2016 yılı Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü tarafından 'Uluslar Arası Bakliyat Yılı' ilan edilmesi sebebiyle, il müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kampa katılan öğrencilerimize tarımda beslenmede bakliyatların önemi konulu eğitim, bakliyat tarla gezisi, ilimizde yetiştirilen jeotermal domates sera, gıda işletmesi geziler düzenlendi. Kampa katılan tüm öğrencilere katılım belgesi düzenlendi ve kamp çok verimli geçti."

Öte yandan, kamp sonunda öğrenciler ve kampta görev alan personeller tarafından pasta kesildiği de öğrenildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement