Afyonkarahisar'da Mühimmat Deposundaki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Mühimmat Deposundaki Patlamaya İlişkin Dava

Afyonkarahisar\'da Mühimmat Deposundaki Patlamaya İlişkin Dava

TBB Başkanı Feyzioğlu."İddianamenin içeriğinde yer verilen bilirkişi raporu, çok farklı olasılıklardan da söz ediyor".

18.06.2013 18:28

- TBB Başkanı Feyzioğlu:

"İddianamenin içeriğinde yer verilen bilirkişi raporu, çok farklı olasılıklardan da söz ediyor"

Feyzioğlu, Eskişehir Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın bugünkü ilk duruşmasını, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Karacabey, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ile bir süre gözlemci sıfatıyla takip ettiklerini anımsattı.

Duruşmada iddianamenin okunmasını dinlediklerini belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"İddianamenin içeriğinde yer verilen bilirkişi raporu, çok farklı olasılıklardan da söz ediyor. Tabii ki yargılamanın sonunda ne olduğu anlaşılacaktır diye umut ediyorum. Tek istediğimiz şu; örtülmesin, örtbas edilmesin, bir takım günah keçileri bulunup, bütün günah onların üstüne yıkılıp, başka sorumlular varsa, onlar sorumluluktan kurtulamasın. Olayları izleyeceğiz."

Söz konusu davada, 3 subayın tutuksuz yargılandığını açıklayan Feyzioğlu, farklı barolara mensup avukatların hem müdahil vekilliklerini hem de sanıkların müdafiliğini üstlendiğini aktardı.

Feyzioğlu, şehitlerin ailelerinin bir kısmıyla görüştüklerini dile getirerek, "Bursa'daki bir ailemize daha önce taziyeye gittik. Tabii aileler çok acılı. Evlatlarının isimleri geçtiğinde gözyaşlarına boğuluyorlar, öfkeliler. Bu öfkeyi dindirmenin tek yolu, gerçek sorumlu kimse onu bulmaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin tansiyonun düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, dünyanın en barışçıl ve keyifli protestosu olarak "durmak"tan daha barışçıl bir eylem tarzı düşünemediğini savundu.

Feyzioğlu, bir gazetecinin, "Göstericiler arasında bence masum olmayanlar da var. Dün bizim arkadaşlarımızdan birisinin başına bilye isabet etti. Bilye, taş atıyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu, "Örneğin, sizin bir arkadaşınız bana hakaret etse, onun yerine 'gazeteci değil misin?' deyip seni içeriye alsalar, hatta seni dövseler, hatta gözünü patlatsalar, hatta gözünü çıkarsalar, hatta beyninin iki lobu arasına gaz bombası sıksalar ve bizde dönsek, sorsak, 'gazetecinin biri filancaya hakaret etmiş, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' desek... Bakın burası çağdaş bir toplum. Çağdaş bir toplumda sapı samandan, sorumluyu sorumsuzdan, suçluyu suçsuzdan ayırmamız zorunludur. Bu kitlenin ezici, büyük çoğunluğu ne kadar barışçıl olduğunu göstermiştir. Bu insanlar şiddete başvurmuyor" diye cevapladı.

Bir başka gazetecinin, genelde MOBESE'lerden tespit edilen ve taş atan, gazeteci yaralayan, şiddete başvuran kişilerin gözaltına alındığını söylemesi üzerine ise Feyzioğlu, "Sizin bu değerlendirmenize pek katılamıyorum çünkü kendi gözlemlerimle sizin bu düşünceniz arasında bazı farklar var. Olaylar, hiç dediğiniz gibi değil" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Mühimmat Deposundaki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement