Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği'nden Radyo Günü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği'nden Radyo Günü Açıklaması

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği\'nden Radyo Günü Açıklaması

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Elçi, Türkiye’de radyo yayınının başladığı gün olan 6 Mayıs’ta kutlanan "Radyo Günü" nedeniyle bir açıklama yaptı.

05.05.2014 17:25

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Elçi, Türkiye'de radyo yayınının başladığı gün olan 6 Mayıs'ta kutlanan "Radyo Günü" nedeniyle bir açıklama yaptı.

Türkiye'de ilk radyo yayınının 87 yıl önce 6 Mayıs 1927'de başladığını hatırlatan Elçi, açıklamasında şunları söyledi:

"Sirkeci'nin meşhur Büyük Postane'sinin bodrum katında, Eşref Şefik'in yaptığı bu anonsla başladı ülkemizde radyo serüveni. Bugün, yurdun dört bir yanına yayınlarını ulaştırmaya çalışan, TRT radyolarının yanı sıra 35 ulusal, 98 bölgesel ve 929 yerel özel radyomuz, samimi bir arkadaş olarak, eğitici, öğretici, tanıtıcı, eğlendirici gücü ve etkisiyle gönüllerimizde taht kurmuş, her düşünceye ve sese açık mikrofonlarıyla sosyal, kültürel hayatın, ekonominin ve tabii ki demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olmuştur. Büyük bir emek ve sevgi ile yapılan ilk radyo yayınının 87'nci yılında, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden yayıncılar olarak, "6 Mayıs Radyo Günü"nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği'nden Radyo Günü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement