Ağrı'da "Kariyer Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Kariyer Günleri" Etkinliği

Ağrı\'da "Kariyer Günleri" Etkinliği

Ağrı'da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "Kariyer Günleri" etkinliği gerçekleştirildi.

25.12.2014 12:23

Ağrı'da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "Kariyer Günleri" etkinliği gerçekleştirildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gıyas Güven, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan, Güven, kurum olarak 2014 yılında bin 345 kişiyi özel sektörde istihdam ettiklerini söyledi.

Kentte 20 bin civarında kayıtlı işsiz olduğunu belirten Güven, "Toplamda  5 bin 426 işsize iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdik. Mevcut işsizlerin ve bütün iş yerlerin birer iş meslek danışmanı var. Bu danışmanlar işsizlerimize uygun meslek eğitimlerini ve uygun iş olanaklarını sağlamak için onlara yol göstermektedirler" dedi.

2014 yılında 19 mesleki eğitim kursu düzenlediklerini ifade eden Güven, kurslara 677 gencin katıldığını, bunlardan 160'ının özel iş yerlerinde çalıştığını bildirdi.

Güven, "Kurumun son yıllarda en etkin programlarından biri İş Başı Eğitim Programıdır. Programla en az iki sigortalı çalıştıran iş yerlerinde, üçüncü kişinin sigorta giderini kurumumuz karşılıyor. 232 gencimiz bu kapsamda çalışmakta" dedi.

Aslan ise üniversite öğrencilerine hedeflerini belirlemeleri gerektiğini söyledi.

Aslan, "Mutlaka bir yabancı dil öğrenin. Kariyer bölümlerinde yabancı dil olmazsa olmaz. İş adamları da bunu istiyor. Bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, kendini geliştiren, teknolojik gelişmeler duyarlı personel konusunda hassasiyet gösteriliyor. Bunun için eğitim dönemini donanımlı şekilde tamamlamaya çalışın. Hedefini en üst noktaya yerleştirin" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Kariyer Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement