Ahırda Yaşamını Sürdürüyordu - Son Dakika
Yerel

Ahırda Yaşamını Sürdürüyordu

Ahırda Yaşamını Sürdürüyordu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde zihinsel engelli olduğu gerekçesiyle ahıra kapatılan H. Y. Kaymakamın girişimleri sonucu bakımevine yatırıldı.

04.12.2013 11:52

Viranşehir'de bir ahırda içler acısı bir halde yaşayan zihinsel engelli genç kız, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan'ın girişimleri ile Engelliler Bakımevine yerleştirildi. Viranşehir Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Tunçbilek Köyü'nde ikamet eden ve ahırda yaşamak zorunda kalan zihinsel engelli Hele Yılmaz'ın içler acısı hali, Kaymakam Kotan'ın girişimleri ile son buldu.
20 yaşındaki Hele Yılmaz önce babasını kaybetti, daha sonra annesi tarafından terk edildi. Dedesi ve ninesinin bakımını üstlendiği Hele Yılmaz, bir süre sonra ahırda yaşamaya mecbur oldu. Hele Yılmaz'ın durumunu haber alan Kaymakam Kotan Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma yetkililerine, Hele Yılmaz için gerekenin derhal yapılması talimatını verdi. Viranşehir SYDV yetkilileri Hele Yılmaz'ın durumunu yerinde görmek için Tunçbilek Köyü'ne gitti. Köye ulaşan yetkililer Hele Yılmaz'ı, kötü şartlar altında yaşadığı ahırda buldu. Hele Yılmaz'ı buradan alan yetkililer zihinsel engelli genç kızı Viranşehir'e getirdi.
Zihinsel engelli genç kız, kişisel temizliğinin sağlanmasının ardından koruma altına alındı. Hele Yılmaz'ın devlet koruması altına alınması için Kaymakam Kotan, Şanlıurfa Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek gerekenin yapılmasını istedi. Bunun üzerine Şanlıurfa Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hele Yılmaz'ı alarak Engelliler Bakımevine yerleştirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ahırda Yaşamını Sürdürüyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement