Ahlat Tapu Müdürlüğü'ne Plaket ve Teşekkür Belgesi - Son Dakika
Yerel

Ahlat Tapu Müdürlüğü'ne Plaket ve Teşekkür Belgesi

Ahlat Tapu Müdürlüğü\'ne Plaket ve Teşekkür Belgesi

Bitlis'in Ahlat İlçe Tapu Müdürlüğü, TAKBİS üzerinden giriş ve güncellemelerindeki başarılı çalışmalarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi aldı.

17.09.2013 10:48

Bitlis'in Ahlat İlçe Tapu Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden giriş ve güncellemelerindeki başarılı çalışmalarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi aldı.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen plaket ve teşekkür belgelerini Tapu Müdürü Veysi Çelik ve personellerine vererek, başarılarının devamını diledi.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Ahlat Tapu Müdürü Veysi Çelik, TAKBİS ile 1 yıllık bir sürede Ahlat merkez, Ovakışla beldesi ve 26 köyde bulunan 50 bin 109 kişiden 48 bin 592 kişinin TC numarasını güncellediklerini belirterek, yapılan bu çalışmalarla yüzde 99 oranında başarı sağladıklarını söyledi. Bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Çelik; "TC kimlik numarası güncellenemeyen bin 517 kişinin çoğunluğu 70'li yıllarda ve daha öncesinde yapılan tapulama çalışmalarında gerçek kimlik bilgilerine göre değil de muhtardan alınan isim, halk arasında bilinen lakaplara göre yapılan tespitlere göre kayıt altına alınmış kişilerdir. Bu kayıtlarla oluşturulan tapu sahipleri, tapulardaki bilgilerle nüfus bilgileri birbirine örtüşmediği için taşınmazları üzerinde hak sahibi olamamaktadırlar. Bunların düzeltilmesi için ilgili hak sahipleri ve mirasçıları müdürlüğümüze başvurarak bilgilerini güncellemelidirler" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Tapu Müdürlüğü'ne Plaket ve Teşekkür Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement