AK Parti'li Erdinç: "İmam Hatipli Olmaktan Gurur Duyuyorum" - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Erdinç: "İmam Hatipli Olmaktan Gurur Duyuyorum"

AK Parti\'li Erdinç: "İmam Hatipli Olmaktan Gurur Duyuyorum"

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, imam hatip okullarının toplumun birleştirme harcı olduğunu söyledi.
2014 yılı Milli Eğitim, YÖK ve ÖSYM bütçelerinin görüşmeleri esnasında, muhalefet tarafından...

13.11.2013 13:53

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, imam hatip okullarının toplumun birleştirme harcı olduğunu söyledi.

2014 yılı Milli Eğitim, YÖK ve ÖSYM bütçelerinin görüşmeleri esnasında, muhalefet tarafından sürekli olarak imam hatip okullarının gündeme getirilmesi ve eleştirilmesi üzerine söz alan Erdinç, imam hatip okullarının toplumun birleştirme harcı olduğunu ifade etti.

4+4+4 adı ile anılan yeni eğitim sistemi üzerinden imam hatip okullarına karşı düşmanca tavır sergilenmesinden toplumun her kesiminin ve kendisinin de rahatsız olduğunu kaydeden Erdinç, şunları dile getirdi:

"Değinmek istediğim bir diğer husus da özellikle imam hatiplerin çoğalmasından duyulan rahatsızlık veya çocukların imam hatip okullarına yönlendirilmesiyle ilgili rahatsızlık. İnanın, toplumun kahir ekseriyetini oluşturan Müslüman vatandaşlarımızı ve imam hatip lisesine giden gençlerimizi, imam hatip okullarına giden çocuklarımızı ve onların ailelerini ve bizatihi de şahsen bir imam hatip okulu mezunu olarak beni çok ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Ben hiçbir şekilde düz liseye gitmiş, Anadolu lisesine gitmiş veya farklı meslek liselerine gitmiş hiçbir insanın rencide edilmesini istemiyorum. İnsanların şu okullu bu okullu diyerek ayrıştırılmasını tasvip etmiyorum. Bende bir insan olarak, onlardan her hangi bir rahatsızlık duyulmasını kabul edebilecek bir yapıda biri değilim. Dolayısıyla da aynı şekilde, aynı hassasiyetin bize karşı da yani imam hatiplilere de olması gerektiğine inanıyorum. imam hatipli olmaktan da gurur duyuyorum."

4+4+4 eğitim sitemine "kötü" demenin daha çok erken olduğunu söyleyen Erdinç, bu uygulamanın sonuçlarının 10-12 yıl sonra görüleceğini, eğitimdeki kalitenin nasıl arttığına o zaman şahit olunacağını ifade etti.

28 Şubat süreciyle başlayan ve 15 yıl süren eğitim sisteminin bu ülkenin değerleriyle çok uyuşmayan, özellikle de çocuklarının dini inançlarını öğrenmesinin önünün kesildiği bir eğitim sistemi olduğunu hatırlatan Erdinç, yeni eğitim sistemiyle bu engellerin ortadan kaldırıldığını, bu süreçte katkısı olmasının ise kendisini oldukça mutlu ettiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Erdinç: 'İmam Hatipli Olmaktan Gurur Duyuyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement