Akhisar Belediye Meclisi 2014 Yılı'nı Planladı - Son Dakika
Yerel

Akhisar Belediye Meclisi 2014 Yılı'nı Planladı

Akhisar Belediye Meclisi 2014 Yılı\'nı Planladı

Akhisar Belediyesi 2014 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı.

03.01.2014 17:23

Akhisar Belediyesi 2014 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. Yılın ilk toplantısına MHP İlçe Başkanı Ibrahim Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Akhisar Belediyesi 2014 yılı aylık meclis toplantıları yine her yıl olduğu gibi her ayın ilk Cuma günü toplanılmasına ve Ağustos ayının tatil edilmesini Başkan Hızlı meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Belediye'nin bir önceki gelir ve giderlerinin denetlenmesi amacıyla 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. AK Parti'den Ruşen Üren, Ahmet Güzeltepe ve Aydın Aydar, MHP'den Necati İniş ve CHP'den Hüsnü Erer kapalı oy usulü ile yapılan seçimin ardından 24'er oy alarak Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildiler.

Gündemin üçüncü maddesinde ise Gelir Müdürü Belir Koyun Gelir Tarifesi Değişiklikleri ile ilgili konuyu meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin Dördüncü maddesinde ise İnsan Kaynakları Müdür Vekili Recep Burkay söz alarak 2014 mali yılı memur fazla mesai ücretleri konusunu meclise sundu. Gündem oy birliği ile kabul edildi. Burkay yine beşinci maddede sözleşmeli bir İnşaat Mühendisi çalışması için meclise sunumu yaptı ve oy birliği ile kabul edildi. Burkay yine altıncı madde de Zabıta ve İtfaiye Personelinin makbuu mesai ücretlerini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde söz alan Emlak ve İstimlak Müdürü Mümin Akboğa inat uygulaması sonucu Akhisar Belediyesi'nce hisselendirilen hisseli ve artık parsellerin satışını meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun Belediye mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin kira ve işgaliye bedellerinin belirlenmesi için encümene yetki verilmesini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde söz alan İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Bal söz alarak imar evraklarını meclise sundu.

Gündem dışı olarak söz alan Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye ile Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa düzenlenecek proje hakkında meclise bilgi aktardı. Başkan Hızlı; proje kapsamında Akhisar merkez ilköğretim okullarında okuyan yaşları 7 ila 10 yaş arasında olan 7 Bin'e yakın öğrenciyi kapsayacak bir tarama yapılacağı ve bu tarama sonunda öğrencilerin hangi spor dalına yönlendirilmesi gerektiği alanında veri tabanı oluşturulacağına dikkat çekti. Hızlı bu konuda kendisine yetki istedi ve oy birliği ile kabul edildi.

Stadyum konusunda söylentilere ise Başkan Hızlı; ikinci firmanın işine devam ettiğini, zemin etüdü ile ilgili bir doğrulama yapıldı ve firmaya bildirildi. Hızlı; "Durum tespitini yapıp firmaya bildirdik cevap bekliyoruz" dedi. CHP meclis üyesi Yaşar Kalemler söz alarak kaldırım işgali konusunda özellikle 167 sokak üzerinde çok ciddi şikayetler olduğuna işaret ederek bu konuda zabıta konusunda görevini yapmadığını iddia etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar Belediye Meclisi 2014 Yılı'nı Planladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement