Akhisarlı Doğalgaz Tesisatçıları Dertli - Son Dakika
Yerel

Akhisarlı Doğalgaz Tesisatçıları Dertli

Akhisarlı Doğalgaz Tesisatçıları Dertli

Akhisar Tenekeciler, Doğalgaz Sıhhi Tesisatçıları ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Selçuk, Kayhan Ergün Endüstri Meslek Lisesi'nde "Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılık" bölümünün açılması için çok çaba harcadıklarını, eleman açığının buradan...

04.04.2012 08:35

Akhisar Tenekeciler, Doğalgaz Sıhhi Tesisatçıları ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Selçuk, Kayhan Ergün Endüstri Meslek Lisesi'nde "Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılık" bölümünün açılması için çok çaba harcadıklarını, eleman açığının buradan yetişecek gençlerle kapanacağını söyledi.

Ahmet Kayalı İşhanı'ndaki Oda merkezinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Hüseyin Selçuk, "İlçemize doğalgaz gelmesiyle birlikte, bu alanda eğitimli eleman ihtiyacı doğdu. Bu hizmetleri ya Akhisar'ın gençleri, esnaf ve sanatkarları verecekti, ya da dışarıdan gelen insanlar. Bu alandaki yetkin ustaların öncelikle Manisa'da Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitilmelerini sağladık. Doğalgaz tesisatçılığı konusunda yetki belgelerini aldık. Ancak bu yeterli olmadı" dedi.

Ardından, eleman yetiştirilmesi için Akhisar Endüstri Meslek Lisesi ile görüşerek bölüm açılması talebinde bulunduklarını, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na da taşıdıklarını kaydeden Selçuk, bu çabalarının şimdi görülmezden gelindiğini, sonradan ortaya çıkan bazı firma ve kuruluşların büyük güçlüklerle açtırdıkları "Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılık" bölümünü son dönemde reklam amaçlı kullanmaya başladığını iddia etti. Hüseyin Selçuk, şunları söyledi: "Eksik kalan malzemeler de odamızca tamamlayıp okul müdürlüğüne tutanakla teslim edildi. Bunun haricinde, bölüme öğretmen ataması yapılıncaya kadar üyelerimiz derslere girdi. Bölümün ilerleyip gelişmesi için 4 senedir ilgi ve desteğimizi esirgemedik. Odamızdan başka kurum ve kuruluşların bölüme ve okula destek olmaları bizi sadece mutlu eder. Ancak odamızın, bölümün açılışındaki onca emeğinin görmezden gelinmesi, yok sayılması ve gerek okulun, gerekse bölümün, son zamanlarda ortaya çıkan bazı firmalar tarafından reklam amacıyla kullanılması ve kullanılmasına göz yumulmasından rahatsız olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmayı uygun bulduk. Esnaf ve sanatkarlar, Ahi Ocağı'nın kültüründen beslenir. Bizim kültürümüzde sağ elin yaptığı hayrı sol elin bilmemesi gerekir. Bize böyle öğretildi. Bu nedenle, yaptıklarımızı şimdiye kadar hep saklı tuttuk. Ancak son gelişmeler karşısında açıklama gereği duyduğumuz için üzgünüz. Biz, okula ve bölüme yardımlarımızı ve ilgimizi böyle de sürdürmeye devam edeceğiz, ancak bu eğitim yuvasını birilerinin reklam malzemesi yapmasına asla izin vermeyeceğiz. Okulun ve bölümün reklam malzemesi yapılmasına müsaade etmemeleri konusunda sorumluları göreve davet ediyoruz."

(BG-ERG-

04.04.2012 08: 15: 22

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisarlı Doğalgaz Tesisatçıları Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement