Aksaray'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Aksaray\'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim programı çerçevesinde çiftçilere eğitim semineri düzenlendi.

23.01.2014 11:14

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim programı çerçevesinde çiftçilere eğitim semineri düzenlendi.

Aksaray'ı ilçe ilçe, köy köy gezen ekiplerin bu seferki durağı ise Aksaray merkeze bağlı Yeşiltepe kasabası oldu. Yeşiltepeli çiftçilerle bir arayla gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası ekipleri, çiftçileri bilinçlendirmek amaçlı geniş çaplı bir eğitim verdi. Çok sayıda çiftçinin katıldığı programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Çiçek katıldı. Eğitim seminerinde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, eğitim faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekerek, "Malumunuz olduğu üzere bu tür eğitim faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek. Buradaki başlıca amacımız sizlerin tarım ve hayvancılık konularındaki bilgilerinizi arttırmak ve böylece birim alandan daha fazla ürün elde edebilmenize katkıda bulunmaktır. Türkiye genelinde bu kış yağışların az olması hepimizi endişelendiriyor. Ama şu anki durum tam anlamıyla tarımsal bir kuraklığa dönüşmemiş durumda. Meteorolojinin verdiği bilgiler önümüzdeki günlerde yağışların başlayacağı yönünde. İnşallah yağışlar başlar da biz de bu kuraklık tehlikesini atlatmış oluruz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise çiftçilerin tarım ve hayvancılıkta daha kaliteli ürün elde edip daha verimli hale gelmesi için eğitimlerin önemli olduğunu belirterek, "Ben oda başkanı olduktan sonra çiftçi eğitimlerine ayrı bir önem verdik. Buradaki amacımız sizlerin tarım ve hayvancılık uygulamaları konusundaki bilgilerinizi arttırmak. Bu yılki kuraklık tehlikesinden dolayı çiftçilerimizin önlerini görmeden borçlanmamalarını ben özellikle istirham ediyorum. Ayrıca, başta İl Müdürlüğümüz olmak üzere bu toplantının yapılmasında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Aksaray Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Emrah Karaaslan, 'Şeker Pancarında Toprak İsteği ve Gübreleme', Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Nurcan Uçar da 'Süt İneklerinin Bakım ve Beslenmesi' konusunda seminer verdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement