Aksaray'da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Toplandı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Toplandı

Aksaray\'da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Toplandı

Aksaray’da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin düzenlenmesine dair yönetmelik çerçevesinde oluşturulan İl Teknik Komitesinin, 2013 yılı son olağan toplantısı yapıldı.

18.12.2013 17:54

Aksaray'da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin düzenlenmesine dair yönetmelik çerçevesinde oluşturulan İl Teknik Komitesinin, 2013 yılı son olağan toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğü'ndeki toplantı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun'un başkanlığında gerçekleştirildi. Tüm şube müdürlerinin, müdürlükte görevli tarımsal yayım uzmanlarının, katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda İl Müdürü Bestami Zabun Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, Aksaray'da bu hizmetleri yürüten sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir görevi ifa ettiklerini söyledi. Zabun, 2014 yılında da bu hizmetin daha fazla çiftçimize nasıl götürülebileceği, teknik bilginin hangi materyallerle ve yöntemlerle ulaştırılması gerektiği konusunda çalışmalar yapmak üzere toplandıklarını belirtti. Açılış konuşmasının ardından Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Çiçek tarafından, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri mevzuatı, amaçları, Türkiye'de ve Aksaray'da bu hizmeti yürüten kişi ve kuruluşlar, destekleme miktarları, 2013 yılında yapılan denetim faaliyetleri ve 11 Ekim 2013 tarihli uygulama esasları konu başlıkları hakkında komite üyelerine sunum yapıldı.

Ayrıca toplantıda 2014 yılında Aksaray'da görevlendirilecek Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerini yürütecek kişi ve kuruluşların bulundurması gereken eğitim materyalleri ve istihdam edilecek tarım danışmanlarının sertifika bölümleri kararlaştırıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement