Akü Coğrafi Bilgi Sistemleri Kursu - Son Dakika
Yerel

Akü Coğrafi Bilgi Sistemleri Kursu

Akü Coğrafi Bilgi Sistemleri Kursu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle 'Ortaöğretim Coğrafya Öğretmenlerine Yönelik Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Tabanlı Bilimsel Araştırma Projesi Yürütebilme...

24.06.2013 17:57

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle 'Ortaöğretim Coğrafya Öğretmenlerine Yönelik Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Tabanlı Bilimsel Araştırma Projesi Yürütebilme Yeterliliklerini Geliştirme Kursu düzenlendi.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bu sene 3.'sü düzenlenen kursa, farklı illerden gelen 25 coğrafya öğretmeni katıldı. Kurs kapsamında, coğrafya müfredatına yeni giren coğrafi bilgi sistemlerini öğretmenlere tanıtmak, anlatmak ve bilgi sistemini çeşitli bilimsel projelerde kullanılır hale getirmenin hedeflendiği bildirildi.

Bugün başlayan kursun açılışında konuşan AKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Türkiye'deki üniversitelerin tamamında coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili dersler mevcut olduğunu kaydederek, "Bu derslere ilaveten uzaktan algılama ile ilgili, yine bilgisayar tabanlı derslere de ağırlık verilmeye başlandığını görüyoruz. Bizim teknolojik yarışta biraz geç kaldığımız bir gerçek. Ancak bu açığın özellikle İngiltere ve ABD'de eğitim gören meslektaşlarımız tarafından kapatıldığını görüyoruz. Şu anda eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler bunun altyapısını bilerek mezun oluyorlar. Daha önce mezun olan arkadaşlarımızın bu açığı kapatmaları açısından da bu projeler oldukça faydalı. Öğretmenlerimizden de her yıl ciddi bir talep geliyor" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ise, yaptığı konuşmada, "Üniversitemizin 3 yıldır sürdürdüğü bu program, hem üniversitemize hem de ülkemize güzel şeyler katıyor. Sizler de inşallah görev yaptığınız okullarda, burada edindiğiniz bilgileri uygulayacaksınız. Türkiye coğrafyası ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalardan ben çok memnunum. Burada hem üniversitemizi, hem de bu coğrafyayı tanımış olacaksınız" dedi.

Açılış programının adından 5 Temmuz'a kadar sürecek olan kursun ilk günkü programına geçildi.

Öte yandan, AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ünal Yıldırım'ın vereceği kursun sonunda, kursiyerlere sertifika da dağıtılacağı aktarıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü Coğrafi Bilgi Sistemleri Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement