Alaçam'da Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Alaçam'da Ahilik Haftası Kutlandı

Alaçam\'da Ahilik Haftası Kutlandı

Samsun Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası “Ahilik Haftası" kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.

18.05.2016 12:30

Samsun Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası "Ahilik Haftası" kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.

Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Sanayi Sitesi'nde toplanan esnaflar arabalarını Türk bayrakları ve balonlarla süsleyerek konvoy halinde Bafra Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Lise Caddesi ve Beşyol mevkisini dolaşarak Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine davul-zurna eşliğinde geldi. Burada halaylar çekildi, oyunlar oynandı.

Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda devam eden programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Samsun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hacı Eyüp Güler, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, sanayi esnafları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Abdulkerim Açıkgöz, "Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimiz; yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür" dedi.

Ahi'nin kelime anlamının cömert, eli açık, yiğit ve ahlaklı kardeşlik olduğunu ifade eden Samsun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur müşterek değerlerin korunması ile mümkündür. Türklerin Anadolu'da bin yıldan beri varlığını sürdürmelerinde sır, ahilik anlayışı içerisinde bu değerlere sahip çıkmalarıdır. Esnaf ve sanatkarlar olarak bizler Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerleri yaşayıp, yaygınlaştırarak bizden sonraki nesle miras bırakmak için özenle ve gayretle çalışmaktayız" diye konuştu.

Sanayi esnafı olarak 50 yılını tamamlayan Tevfik Civelek, Hadi Uz ve İsmet Karagül'e plaket ve hediyelerini protokol üyeleri tarafından verildi.

Alaçam Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından Ahilik felsefesi ve esnaf mesleki dayanışma üzerine kurulu olan sanatkarlara ilişkin bir parodi ve Ahilik şiirlerini okudular. Program sonunda yapılan etkinliğe katılan tüm öğrencilere Alaçam Esnaf Odası Başkanlığı tarafından ödül verildi. Alaçam Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan Ahilik pilavı, irmik helvası ve ayran ikram edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaçam'da Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement